Sabrina Basciani, Elisabetta Camajani, Savina Contini, Agnese Persichetti 

مقدمه: ما اثرات، ایمنی و اثر رژیم های کتوژنیک ایزو کالری 45 روزه بسیار کم کالری (VLCKD) را که حاوی پروتئین وی (پروتئینآب پنیر)، سبزیجات و پروتئین حیوانی بر روی میکروبیوتا در بیماران مبتلا به چاقی و مقاوم به انسولین مقایسه کردیم برای آزمایش این فرضیه که منبع پروتئین ممکن است پاسخ به مداخلات VLCKD را تعدیل کند.

موضوعات و روشها: چهل و هشت بیمار مبتلا به چاقی (19 مرد و 29 زن، شاخص ارزیابی هوموستاتیک (HOMA) شاخص 2.5 ≤، سن  6.1±56.2 سال، شاخص توده بدن 4.1±35.9  kg/m2 [BMI]  کیلوگرم بر متر مربع) به طور تصادفی به سه رژیم 45 روزه ایزو کالری VLCKD (800 کیلوکالری در روز) حاوی پروتئین آب پنیر یا پروتئین حیوانی و گیاهی تقسیم بندی شدند. شاخص های تن سنجی؛ شیمی خون و ادرار، از جمله پارامترهای متابولیسم کلیه، کبد، گلوکز و لیپید، ترکیب بدنی؛ قدرت عضلانی؛ و ترکیب طبقه بندی میکروبیوم روده مورد بررسی قرار گرفت. عوارض جانبی نیز ثبت شد.

یافته ها: وزن بدن، BMI، فشار خون، دور کمر ، شاخص HOMA، انسولین و کلسترول کل و لیپوپروتئین با چگالی کم در همه بیماران کاهش یافت. بیمارانی که از پروتئین آب پنیر استفاده می کردند ، بهبود بیشتری در قدرت عضلانی داشتند. نشانگرهای عملکرد کلیه در گروه مصرف کننده پروتئین حیوانی اندکی بدتر می‌شوند. کاهش فراوانی نسبی Firmicutes و افزایش باکتری ها پس از مصرف VLCKD ها مشاهده شد. این الگو در بیمارانی که پروتئین حیوانی مصرف می کنند کمتر دیده می شود.

نتیجه گیری: VLCKDs منجر به کاهش وزن قابل توجه و بهبود چشمگیر پارامترهای متابولیک در طی یک دوره 45 روزه می شود. VLCKD های مبتنی بر آب پنیر یا پروتئین گیاهی از مشخصات ایمن تری برخوردار بوده و در مقایسه با آنهایی که حاوی پروتئین های حیوانی هستند، میکروبیوتای سالم تری ایجاد می کند. VLCKD های حاوی پروتئین آب پنیر در حفظ عملکرد عضلات موثرتر هستند.

The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, Volume 105, Issue 9, September 2020, Pages 2939–2949