Stuart F. Quan, MD. Matthew D. Weaver, PhD. Mark É. Czeisler, PhD
بی خوابی و کیفیت بد خواب ممکن است از عوامل خطر برای ابتلا به عفونت کووید-۱۹ باشند. کیفیت ضعیف خواب ممکن است یک عامل خطر برای بستری شدن به دلیل ابتلا به کووید-۱۹ باشد. مدت کوتاه خواب و مدت بسیار طولانی خواب نیز ممکن است خطر ابتلا به کووید-۱۹ را افزایش دهد.
میزان مرگ و میر ناشی از کووید -۱۹ در تاریخ ۲ مارس ۲۰۲۳ در سرتاسر دنیا و در ایالات متحده به ترتیب ۶.۸۷۴.۷۸۸ و ۱.۱۲۱.۲۸۰ تخمین زده شده است. علی رغم ورود واکسن های موثر، درمان ها، و راهکاری دیگر کاهش بیماری، اما بار بیماری بالا باقی مانده است. در اوایل دوره پاندمیِ بیماری نیز تخمین زده شده بود که افراد سالمند و افراد مبتلا به بیماری های شدید و شایع در معرض خطر بیشتر بستری شدن و مرگ ناشی از کووید-۱۹ قرار دارند. این عوامل خطر توجهات را به خود معطوف کرد و پیام های بهداشت عمومی اولیه را شکل داد. البته به استثنی چند مطالعه که تاثیر آپنه انسدادی خواب در میزان بالاتر عفونت کووید-۱۹، بیماری زایی و مرگ و میر را نشان می دهند، بررسی های نسبتاً کمی درباره اختلال خواب به عنوان خطر احتمالی و بالقوه برای ابتلا به کووید-۱۹ وجود داشته است.
مدت زمان خواب کوتاه و طولانی، هردو به عنوان عامل مسبب ابتلا به تعدادی از بیماری ها و شرایط طبی شامل بیماری قلبی- عروقی و دیابت در نظر گرفته شده اند. مهم تر این که خواب ناکافی پاسخ ایمنی به واکسیناسیون را کاهش داده و خطر ابتلا به عفونت ویروسی رینوویروس را افزایش می دهد. بی خوابی و کیفیت ضعیف خواب نیز با میزان بالاتر بیماری قلبی- عروقی، دیابت، و مرگ و میر زودهنگام ارتباط داشته است. مشکلات خواب معمولاً از علائمی هستند که افراد مبتلا به کووید-۱۹ پس از ابتلا حاد به بیماری گزارش می دهند (PASC؛ همچنین شرایط پس از کووید و کووید طولانی نیز نامیده می شود). البته مشخص نیست که آیا خواب بد و ضعیف یک عامل خطر برای عفونت کووید است یا خیر. هدف از این مطالعه بررسی این موضوع است که آیا افرادی که بی خوابی، کیفیت بد خواب یا مدت کوتاه یا طولانی خواب را گزارش داده اند در معرض خطر افتراقی پیامدهای کووید-۱۹ (عفونت، بستری شدن در بیمارستان) قرار دارند یا خیر. ما برای انجام این کار از داده های ۴ موج اول پیشگامی ارزیابی عمومی همه گیری کووید-۱۹ (http://www.thecopeinitiative.org/) که یک برنامه متمرکز بر جمع آوری و انتشار داده ها در خصوص نگرش ها، رفتارها، و عقاید مربوط به پاندمی کووید -۱۹ است و همچنین سلامت رفتاری و روانی طی پاندمی از نمونه های نماینده دموگرافیکی مقیاس وسیع بزرگسالان ایالات متحده استفاده کردیم.
تاریخچه: بیماری ها و شرایط طبی توأم خطر بیماری حاد و شدید کووید-۱۹ را افزایش می دهد. اگرچه مشکلات خواب بعد از ابتلا به عفونت کووید-۱۹ شایع هستند، اما مشخص نیست که ایا بی خوابی، کیفیت بد خواب، و خواب کوتاه یا طولانی خطر ابتلا به عفونت کووید ۱۹ و بستری شدن را افزایش می دهد یا خیر.
این مطالعه از یک تحقیق مقطع عرضی نمونه متنوعی از ۱۹۹۲۶ فرد بزرگسال ایالات متحده استفاده کرد.
میزان شیوع عفونت کووید-۱۹ و بستری شدن به ترتیب ۴۰.۱٪ و ۲.۹٪ بوده اند. بی خوابی و کیفیت بد خواب به ترتیب ۱۹.۸٪ و ۴۰.۱٪ گزارش شدند. در مدل های لوجستیکی و واگشت تعدیل شده برای بیماری ها و شرایط طبی توأم و مدت خواب اما به جز شرکت کنندگانی که مشکلات خواب، کیفیت بد خواب همراه با کووید- ۱۹ غیر از بی خوابی را گزارش دادند، با عفونت کووید-۱۹ همراه بود (۱.۱۶؛ ۱.۲۶-۱.۰۷) و بستری شدن ناشی از کووید-۱۹ (۱.۵۰؛ ۱.۹۱-۱.۱۸). مدت خواب کمتر از ۷ ساعت (۱.۱۴؛ ۱.۲۳-۱.۱۴) و مدت خواب ۱۲ ساعت (۱.۶۱؛ ۲.۳۱-۱.۱۲) با افزایش احتمالات عفونت کووید-۱۹ همراه بودند. در کل رابطه بین عفونت کووید-۱۹ و ساعات خواب از یک الگوی درجه دو (U شکل) پیروی می کند. هیچ ارتباطی بین مدت خواب و بستری شدن ناشی از کووید-۱۹ مشاهده نشد.
نتیجه گیری: کیفیت بد خواب و مدت های کوتاه یا طولانی خواب در یک نمونه از جمعیت کلی با احتمالات بیشتر ابتلا به عفونت کووید-۱۹همراه بود؛ کیفیت بد خواب با افزایش نیاز به بستری شدن برای بیماری شدید کووید-۱۹ ارتباط داشت. این مشاهدات نشان می دهند که گنجاندن روش های سالم خواب در پیام های بهداشت عمومی ممکن است اثر پاندمی کووید-۱۹ را کاهش دهد.
The American Journal of Medicine. VOLUME 136, ISSUE 8, P780-788.E5, AUGUST 2023