Ziwei Zeng, MD; Shuangling Luo, MD; Hong Zhang, MD
آیا برداشتن کامل مزورکتال ترانس مقعدی (TME) نسبت به TME لاپاروسکوپی در بقای ۳ ساله بدون بیماری در بیماران مبتلا به سرطان رکتوم پایینتر نیست؟
گروه TME درمان از طریق مقعدی بقای ۳ ساله بدون بیماری ۸۲.۱ درصد را در مقایسه با ۷۹.۴ درصد در گروه TME لاپاروسکوپی نشان داد.
این مطالعه استفاده از TME ترانس مقعدی را برای بیماران با سرطان رکتوم مرحله I تا III در مکانهایی که تخصص در تکنیکهای جراحی در دسترس نیست، پشتیبانی می کند.
اهمیت: مطالعات قبلی مزایای پیامدهای هیستوپاتولوژیک کوتاه مدت و عوارض مرتبط با برداشتن کامل مزورکتال از راه مقعدی (TME) را در مقایسه با TME لاپاروسکوپی نشان داده اند. با این حال، نتایج انکولوژیک طولانی مدت TME ترانس مقعدی مبهم است. هدف این مطالعه مقایسه بقای ۳ ساله بدون بیماری TME ترانس مقعدی با TME لاپاروسکوپی است.
هدف: ارزیابی بقای ۳ ساله بدون بیماری بین TME ترانس مقعدی و TME لاپاروسکوپی در بیماران مبتلا به سرطان رکتوم.
این کارآزمایی بالینی تصادفی، برچسب باز، فاز ۳ در ۱۶ مرکز مختلف در چین انجام شد. بین آوریل ۲۰۱۶ و ژوئن ۲۰۲۱، در مجموع ۱۱۱۵ بیمار با مرحله بالینی I تا III سرطان رکتوم وارد مطالعه شدند. آخرین تاریخ پیگیری شرکت کنندگان در ژوئن ۲۰۲۴ بود.
مداخلات شرکتکنندگان: بهطور تصادفی در گروه بندی با نسبت ۱:۱ قبل از عمل جراحی خود قرار گرفتند تا تحت TME ترانس مقعدی (n=558) یا TME لاپاراسکوپی (n=557) قرار گیرند.
پیامدها و اقدامات اصلی: نقطه پایانی اولیه بقای ۳ ساله بدون بیماری بود. پیامدهای ثانویه شامل بقای کلی ۳ ساله و عود موضعی ۳ ساله بود.
نتایج: مجموعه تجزیه و تحلیل اولیه، میانگین سن بیمار ۶۰ سال بود. در مجموع ۶۹۲ مرد و ۳۹۷ بیمار زن در تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. بقای سه ساله بدون بیماری ۸۲.۱٪ (۷۸.۴٪ -۸۵.۸٪) برای گروه TME ترانس مقعدی و ۷۹.۴٪ (۷۵.۶٪ – ۸۳.۴٪) برای گروه TME لاپاروسکوپی بود. علاوه بر این، عود موضعی ۳ ساله ۳.۶٪ برای TME ترانس مقعدی و ۴.۴٪ برای TME لاپاروسکوپی بود. بقای کلی سه ساله ۹۲.۶% برای TME ترانس مقعدی و ۹۰.۷% برای TME لاپاراسکوپی بود.
نتیجهگیری و ارتباط: در بیماران مبتلا به سرطان رکتوم با شدت متوسط تا کم، بقای ۳ ساله بدون بیماری برای TME ترانس مقعدی نسبت به TME لاپاراسکوپی کمتر نبود.
JAMA. January 23, 2025. doi:10.1001/jama.2024.24276