تازه های پزشکی

مرگ و میر به دنبال شکستگی لگن در افراد مسن با و بدون بیماری عروق کرونر قلب

John A. Robbins, MD, MPH. Petra Buzkova, PhD. Joshua I. Barzilay, MD

افراد مسن مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب که دچار شکستگی لگن می شوند، میزان مرگ و میر کوتاه مدت و بلندمدت بسیار بالایی دارند.

در افراد مسن مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب، میزان مرگ و میر پس از شکستگی لگن حتی بیشتر از میزان مرگ و میر ناشی از نارسایی قلبی است.

در افراد مسن بدون بیماری عروق کرونر قلب، میزان مرگ و میر پس از شکستگی لگن مانند مواردی است که پس از نارسایی قلبی اتفاق افتاده است.

معرفی: با توجه به سن بالا که در آن بیشتر شکستگی‌های لگن ناشی از پوکی استخوان رخ می‌دهد و بسیاری از بیماری‌های همراه که با سن بالاتر مرتبط هستند، خطر مرگ و میر فوری و طولانی‌مدت در افرادی که دچار شکستگی لگن می‌شوند، افزایش می‌یابد. تخمین زده می شود که خطر مرگ و میر پس از شکستگی در سال اول ۲۰ تا ۴۰ درصد باشد و تا سال ها پس از آن افزایش یابد. مهمترین بیماری هایی که می توانند بر مرگ و میر تأثیر بگذارند و در بین افراد مبتلا به شکستگی لگن بسیار شایع است، بیماری های قلبی عروقی هستند. با توجه به اینکه این دو بیماری با افزایش سن شیوع بیشتری پیدا می‌کنند و عوامل خطر مشترک (مانند دیابت، فشار خون بالا) را به اشتراک می‌گذارند، تعجب‌آور نیست. تا به امروز، هیچ مطالعه‌ای تأثیر بیماری‌های شایع قلبی عروقی را بر میزان مرگ و میر پس از شکستگی لگن تعیین نکرده است. این دانش محدود ممکن است مانع مراقبت صحیح از بیمار شود.

در اینجا – به عنوان یک مطالعه موردی در اثرات مطلق یک بیماری همراه بر مرگ و میر پس از شکستگی لگن – ما تأثیر بیماری شایع عروق کرونر قلب را بر میزان مرگ و میر پس از شکستگی لگن بررسی می‌کنیم. تقریباً ۲۵ درصد از گروه ها بیماری عروق کرونر قلب شایع داشتند. ما بر میزان مرگ و میر کوتاه مدت و بلندمدت تمرکز می کنیم. برای اینکه یافته های خود را در چشم انداز قرار دهیم، میزان مرگ و میر پس از شکستگی لگن را در شرکت کنندگان با و بدون بیماری کرونری شایع قلب با موارد مرتبط با اولین دوره نارسایی قلبی در افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب شایع (اما بدون شکستگی لگن) مقایسه می کنیم. نارسایی قلبی اغلب یک پیامد مرحله نهایی بیماری عروق کرونر قلب است و به عنوان نشانگر پیشرفت بیماری عروق کرونر قلب عمل می کند. برای اینکه نتایج خود را از نظر بالینی معنی دار کنیم، یافته های خود را برای عواملی تنظیم می کنیم که به راحتی در دسترس پزشک مراقبت کننده از بیمار مبتلا به شکستگی لگن باشد.

ما فرض می‌کنیم که بیماری عروق کرونر قلب شایع تأثیر زیادی بر میزان مرگ و میر دارد و شکستگی‌های لگن ممکن است میزان مرگ و میر مشابه یا بالاتر از نارسایی قلبی در افراد مبتلا به بیماری کرونری قلب داشته باشد اما شکستگی لگن نداشته باشد.

سابقه بیماری‌های همراه مانند بیماری عروق کرونر قلب در میان افراد مسن‌تری که دچار شکستگی با پوکی استخوان می‌شوند، شایع است. با این حال، تاثیر آنها بر مرگ و میر کوتاه مدت و بلندمدت پس از شکستگی لگن به خوبی اندازه گیری نشده است.

روش ها: ما ۴۰۹۲ و ۱۱۷۳ فرد مسن را بدون و با بیماری عروق کرونر قلب شایع بررسی کردیم. میزان مرگ و میر پس از شکستگی لگن با مدل‌های پواسون و نسبت‌های خطر با رگرسیون کاکس محاسبه شد. برای پیش بینی، ما میزان مرگ و میر را در میان شرکت کنندگان مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب شایع که شکستگی لگن یا نارسایی قلبی داشتند (اما بدون شکستگی لگن) مقایسه کردیم.

نتایج در میان شرکت‌کنندگان بدون بیماری شایع کرونری قلب، میزان مرگ و میر پس از شکستگی لگن ۲۱.۸۳ در هر ۱۰۰ شرکت‌کننده در سال بود، که شامل ۴۹.۲۷ در هر ۱۰۰ شرکت‌کننده در سال در ۶ ماه اول پس از شکستگی لگن بود. در میان شرکت کنندگان مبتلا به بیماری عروق کرونر شایع، میزان مرگ و میر مربوطه به ترتیب ۳۲.۵۲ و ۷۹.۴۴ در هر ۱۰۰ شرکت کننده در سال بود. شرکت‌کنندگانی که بیماری کرونر قلبی شایع و بروز نارسایی قلبی (اما بدون شکستگی لگن) داشتند، نرخ مرگ‌ومیر مربوط به نارسایی قلبی پس از حادثه را در هر ۱۰۰ شرکت‌کننده در سال به طور کلی ۲۵.۶۲ و در ۶ ماه اول ۴۶.۴ داشتند. در هر ۳ گروه، نسبت خطر مرگ و میر به طور مشابه افزایش یافت: ۵ تا ۷ برابر در ۶ ماه و ۱.۷ تا ۲.۵ برابر بیش از ۵ سال.

نتیجه گیری به عنوان یک مطالعه موردی در اثرات مطلق یک بیماری همراه بر مرگ و میر پس از شکستگی لگن، شکستگی لگن در یک فرد مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب، میزان مرگ و میر بسیار بالایی را به همراه دارد، حتی بالاتر از میزان مرگ و میر ناشی از نارسایی قلبی در افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب.

The American Journal of Medicine. VOLUME 136, ISSUE 8, P789-795.E2, AUGUST 2023

نوشته های مشابه