سال 18, شماره 130, ماهنامه عرصه پزشکی

افسردگی و بیماری های قلبی عروقی

مترجم: آناهیتا خاقانی مهندس بهداشت

افسردگی با افزایش خطر سکته مغزی، انفارکتوس میوکارد و نارسایی قلبی همراه بود.

افسردگی با افزایش خطر بروز هر گونه بیماری قلبی عروقی مرتبط بود.

افسردگی با افزایش خطر مرگ و میر ناشی از همه علل و مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی عروقی همراه بود.

معرفی: بیماری قلبی عروقی بسیار رایج است و هنوز هم علت اصلی مرگ و میر در ایالات متحده و در سراسر جهان است، با شیوع ۴۸.۶٪ در بزرگسالان ۲۰ سال یا بالاتر در ایالات متحده و ۱۹.۰۵ میلیون مرگ و میر سالانه در سراسر جهان. تلاش‌ها برای شناسایی و کاهش عوامل خطر برای بیماری‌های قلبی عروقی، با کاهش ۱۲ درصدی نرخ مرگ و میر استاندارد شده در سن بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰، مؤثر بوده است. انجمن قلب آمریکا اخیراً تأثیر سلامت روانی، رفاه و ارتباط ذهن-قلب-بدن را بر سلامت قلب و عروق برجسته کرده است و به ارتباط بین استرس مزمن، استرس های اجتماعی، خشم، اضطراب، افسردگی و بدبینی با بیماری های قلبی عروقی اشاره کرده است. افراد مبتلا به بیماری روانی شدید، شامل اسکیزوفرنی، اختلال دوقطبی، و اختلال افسردگی اساسی، در متاآنالیز نشان داده شد که بروز بیماری عروق کرونر قلب، بیماری عروق مغزی، نارسایی احتقانی قلب، و مرگ و میر بیماری قلبی عروقی را افزایش می‌دهند و نسبت خطر ۲.۱ بالاست.

اختلال افسردگی اساسی، یا افسردگی، بسیار فراگیر است، با شیوع مادام العمر در ایالات متحده ۲۰.۶٪. متاآنالیز قبلاً ارتباط مستقلی بین افسردگی و مرگ و میر ناشی از همه علل، بروز بیماری عروق کرونر قلب، سکته مغزی و مرگ و میر قلبی عروقی را نشان داده است. با این حال، این متاآنالیزها در تجزیه و تحلیل خود بر اساس مقیاس و جمعیت شناسی بیمار محدود بودند. ارتباط بین افسردگی و بیماری قلبی عروقی احتمالا چند عاملی است. افسردگی ممکن است بر عوامل خطر سنتی قلبی عروقی مانند رژیم غذایی، ورزش و مصرف مواد و همچنین تبعیت از درمان پزشکی با هدف پیشگیری اولیه و ثانویه از بیماری قلبی عروقی تأثیر بگذارد. مکانیسم های کمتر شناخته شده نیز ممکن است در بازی وجود داشته باشد. با این وجود، مشخص کردن بیشتر اثرات افسردگی بر بیماری‌های قلبی عروقی عاقلانه است. بنابراین، ما یک مرور سیستماتیک و متاآنالیز در مقیاس بزرگ انجام دادیم، جامع‌ترین مرور، تا جایی که می‌دانیم، به بررسی بروز و مرگ‌ومیر بیماری‌های قلبی عروقی در میان افراد مبتلا به اختلال افسردگی اساسی پرداختیم.

سابقه: بیماری های قلبی عروقی همچنان عامل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است. آگاهی از تأثیر سلامت روانی بر بیماری های قلبی عروقی افزایش یافته است. به طور خاص، افسردگی اساسی با افزایش مرگ و میر ناشی از همه علل، ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و پیامدهای بدتر در افراد مبتلا به بیماری قلبی عروقی موجود مرتبط است.

مواد و روش ها: ما یک متاآنالیز انجام دادیم که میزان بروز بیماری‌های قلبی عروقی و پیامدهای بیماری قلبی عروقی را در میان افراد مبتلا به اختلال افسردگی اساسی ارزیابی می‌کرد.

نتایج: در میان ۲۶ مطالعه بر روی ۱۹۵۷۶۲۱ نفر، افسردگی با افزایش خطر سکته مغزی (۱.۱۳؛ ۱.۰۰-۱.۲۸)، انفارکتوس میوکارد (۱.۲۸؛ ۱.۱۴-۱.۴۵)، نارسایی احتقانی قلب (۱.۰۴؛ ۱.۰۰-۱.۰۹) مرتبط بود. یا هر بیماری قلبی عروقی (۱.۱۶؛ ۱.۰۴-۱.۳۰). افسردگی با افزایش خطر مرگ و میر ناشی از همه علل (۱.۴۳؛ ۱.۲۷-۱.۶۰)، مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی عروقی (۱.۴۴؛ ۱.۲۷-۱.۶۳) و مرگ و میر ناشی از نارسایی احتقانی قلب (۳.۲۰؛ ۱.۲۹-۷.۹۴) همراه بود.

نتیجه: افسردگی تأثیر منفی قابل توجهی بر پیشرفت بیماری های قلبی عروقی و پیامدهای بیماری قلبی عروقی دارد. تلاش‌های بیشتر برای درک و کاهش این تأثیرات محتاطانه است.

Chayakrit Krittanawong, MD. Neil Sagar Maitra, MD. Yusuf Kamran Qadeer, MD

The American Journal of Medicine. VOLUME 136, ISSUE 9, P881-895, SEPTEMBER 2023

نوشته های مشابه