سال 17, شماره 127, ماهنامه عرصه پزشکی

درمان کوتاه مدت برای عفونت ادراری در کودکان

Theoklis Zaoutis, MD; Nader Shaikh, MD; Brian T. Fisher, DO

اثربخشی درمان کوتاه مدت در مقابل دوره استاندارد برای کودکان مبتلا به عفونت ادراری چیست؟

در این کارآزمایی بالینی تصادفی شده بر روی ۶۶۴ کودک، آن دسته از کودکانی که به درمان با دوره استاندارد اختصاص داده شده بودند، نسبت به کودکانی که به درمان کوتاه مدت اختصاص داده شده بودند، میزان شکست درمان کمتری داشتند.

اما این میزان در هر دو گروه درمانی پایین بود.

معنی: نرخ پایین شکست در کودکانی که دوره درمانی کوتاه مدت دریافت می کنند، نشان می دهد که می توان آن را به عنوان یک گزینه درمانی معقول در نظر گرفت.

اهمیت: تعداد کمی از داده‌های مقایسه‌ای مخصوص کودکان برای راهنمایی مدت توصیه‌های درمانی در کودکان مبتلا به عفونت دستگاه ادراری (UTI) وجود دارد.

هدف: مقایسه اثربخشی درمان با دوره استاندارد و دوره کوتاه برای کودکان مبتلا به UTI.

دوره کوتاه درمانی برای عفونت‌های دستگاه ادراری (SCOUT) کارآزمایی بالینی تصادفی‌سازی شده دارای طراحی‌های بدون برتری (noninferiority) در کلینیک‌های سرپایی و بخش‌های اورژانس در ۲ بیمارستان کودکان از می ۲۰۱۲ تا اوت ۲۰۱۹ انجام شد. داده‌ها از ژانویه ۲۰۲۰ تا فوریه ۲۰۲۳ تجزیه و تحلیل شدند. کودکان ۲ ماهه تا ۱۰ ساله مبتلا به عفونت ادراری پس از ۵ روز مصرف ضد میکروبی بهبود بالینی نشان می دهند.

مداخله: ۵ روز دیگر ضد میکروبی (درمان دوره استاندارد) یا ۵ روز دارونما (درمان کوتاه مدت).

اقدامات، پیامد اصلی: پیامد اولیه، شکست درمان، به‌عنوان UTI علامت‌دار در یا قبل از اولین ویزیت پیگیری (روز ۱۱ تا ۱۴) تعریف شد. پیامدهای ثانویه شامل UTI پس از اولین ویزیت پیگیری، باکتریوری بدون علامت، کشت ادرار مثبت و کلونیزاسیون گوارشی با ارگانیسم‌های مقاوم بود.

نتایج: تجزیه و تحلیل برای پیامد اولیه شامل ۶۶۴ کودک تصادفی شده (۶۳۹ دختر ۹۶٪؛ متوسط سن، ۴ سال) بود. در میان کودکان قابل ارزیابی برای پیامد اولیه، ۲ نفر از ۳۲۸ نفری که به دوره استاندارد (۰.۶٪) و ۱۴ نفر از ۳۳۶ اختصاص داده شده به دوره کوتاه (۴.۲٪) اختصاص داده شده بودند، شکست درمانی داشتند (۳.۶٪ از ۵.۵٪). کودکانی که دوره کوتاه درمانی دریافت می‌کردند، احتمال بیشتری داشت که باکتریوری بدون علامت یا کشت ادرار مثبت در اولین ویزیت بعدی و یا بعد از آن داشته باشند. هیچ تفاوتی بین گروه‌ها در میزان UTI پس از اولین ویزیت پیگیری، بروز عوارض جانبی، یا بروز کلونیزاسیون گوارشی با ارگانیسم‌های مقاوم وجود نداشت.

نتیجه‌گیری و ارتباط در این کارآزمایی بالینی تصادفی‌سازی‌شده، کودکانی که برای دوره‌های درمانی استاندارد تخصیص داده شده‌اند، نسبت به کودکانی که به درمان کوتاه‌مدت اختصاص داده شده‌اند، میزان شکست درمان کمتری داشتند. با این حال، میزان شکست کم درمان دوره کوتاه نشان می دهد که می توان آن را به عنوان یک گزینه معقول برای کودکانی که پس از ۵ روز درمان ضد میکروبی بهبود بالینی نشان می دهند، در نظر گرفت.

JAMA Pediatr. June 26, 2023. doi:10.1001/jamapediatrics.2023.1979

نوشته های مشابه