تازه های پزشکی

افیوژن پلور دو طرفه به عنوان تظاهرات اولیه آرتریت روماتوئید

افیوژن پلور دو طرفه به عنوان تظاهرات اولیه آرتریت روماتوئید

Daniel Gonzalez, MD. Mahnoor Javed, MD. Madeline Bonnet. Vijaya Murthy, MD

آرتریت روماتوئید با تظاهرات ریوی، از جمله افیوژن پلور، ارتباط کاملاً ثابتی دارد. با این حال، تنها ۳ تا ۵ درصد پلورال افیوژن ها علامت دار هستند و اغلب یک طرفه هستند. در اینجا، ما یک مورد آتیپیک از یک بیمار با نارسایی تنفسی را ارائه می‌کنیم که نشان می‌دهد پلورال افیوژن دو طرفه به عنوان تظاهرات اولیه آرتریت روماتوئید است.

گزارش موردی

یک مرد ۶۶ ساله قفقازی با سابقه پزشکی قبلی آمفیزم و ۵۰ سال سابقه سیگار کشیدن با تنگی نفس پیشرونده به مدت ۴ ماه، مراجعه کرد. در معاینه فیزیکی به غیر از دیسترس تنفسی خفیف/متوسط ​​و کاهش صداهای تنفسی در ریه ها به صورت دوطرفه قابل توجه بود. هیچ جوش یا تورم مفصلی وجود نداشت. آزمایشگاه ها شمارش کامل خون طبیعی و پانل متابولیک پایه را نشان دادند. اسکن توموگرافی کامپیوتری قفسه سینه برای افیوژن های ریوی دو طرفه که در سمت راست با آمفیزم زمینه ای و ندول های ریوی بیشتر بود قابل توجه بود (شکل).

توراسنتز با مطالعات مایع نشان داد که نسبت مایع پلور به سرم افزایش یافته ۵:۶.۶ گرم در دسی لیتر، گلوکز پایین کمتر از ۲۰ میلی گرم در دسی لیتر و نسبت پلورال به سرم لاکتات دهیدروژناز ۶۴۵۰ است: U/L441، که همگی با فرآیند اگزوداتیو سازگار بودند. مطالعات سیتولوژی متعدد و بیوپسی غدد لنفاوی برای هر گونه بدخیمی منفی بود. آزمایش خودایمنی سرولوژی مثبتی برای آنتی بادی ضد هسته ای (تیتر ۱:۳۲۰، الگوی همگن)، فاکتور روماتوئیدی ۲۹۱ (N <20)، و آنتی بادی سیترولینه سیترولین دار حلقوی ۱۷۱ (N <20) را نشان داد.

آنتی بادی های ویروس هپاتیت C، آنتی SSA، آنتی SSB، آنتی DNA و آنتی اسمیت آنتی بادی همگی منفی بودند. سرولوژی های مثبت با تیتر بالا برای آرتریت روماتوئید و افیوژن اگزوداتیو پلور مشخص به تشخیص نهایی افیوژن مرتبط با آرتریت روماتوئید اشاره کرد. برای بیمار هیدروکسی کلروکین ۴۰۰ میلی گرم در روز شروع شد. با این حال، در پیگیری یک هفته بعد، شواهدی از سینوویت در مفاصل متاکارپوفالانژیال متعدد داشت. بنابراین، یک پردنیزون خوراکی به همراه سولفاسالازین خوراکی با بهبودهای بعدی اضافه شد.

شکل (A-B) -پلورال افیوژن دو طرفه در سی تی اسکن ریه با سمت راست بزرگتر از چپ دیده می شود. (C) عکس دست‌های دوطرفه که سینوویت مفصل متاکارپوفالانژیال سمت چپ و تورم پشتی دست را نشان می‌دهد که پس از ایجاد پلورال افیوژن ظاهر می‌شود.

بحث: بیشتر موارد آرتریت روماتوئید با آرترالژی در مفاصل متقارن غیر تحمل کننده وزن، که شامل تورم مفاصل و سفتی طولانی صبحگاهی است، ظاهر می شود. تظاهرات خارج مفصلی معمولاً چند سال پس از تظاهرات اولیه بروز می‌کند، با تظاهرات ریوی در ۵ سال اول شروع بیماری و بیماری بینابینی ریه شایع‌ترین عواقب ریوی است. اگرچه روماتیسم مفصلی در زنان شایع‌تر است، بیماری ریوی مرتبط با آرتریت روماتوئید تمایل به مردان دارد، به طوری که دو برابر بیشتر از زنان، بیماران مرد با علائم ریوی مراجعه می‌کنند. فاکتور روماتوئید با تیتر بالا، anti-CCP با تیتر بالا و HLA-B8 و DW3 ارتباط زیادی با افیوژن پلور آرتریت روماتوئید دارند. شیوع سالانه آنها در زنان ۰.۳۴ درصد و در مردان ۱.۵۴ درصد است و معمولاً بدون علامت، کوچک و یک طرفه هستند. مطالعات مایعات معمولاً با یک افیوژن اگزوداتیو متشکل از تعداد پروتئین بالا، لاکتات دهیدروژناز بالا، گلوکز پایین و pH پایین سازگار است. تصور می‌شود ندول‌های روماتوئیدی که از التهاب مداوم ایجاد می‌شوند، مسئول افزایش نفوذپذیری در حفره‌های پلور هستند که منجر به تجمع مایع در زمینه آرتریت روماتوئید می‌شود. درمان شامل ایمونوتراپی طولانی مدت، با در نظر گرفتن برخی عوامل آنتی فیبروتیک است.

نتیجه: بهتراست که تمام علل پلورال افیوژن اگزوداتیو را با انجام یک آزمایش عفونی و بدخیم کامل در نظر بگیرید. اگرچه به طورنادر، تظاهرات پلور قبل از علائم مفصلی آرتریت روماتوئید مشاهده شده است، اما اغلب خود به خود برطرف می شود. اصلی ترین راه درمان ترک سیگار، مصرف مکمل اکسیژن و درمان بیماری های زمینه ای است.

The American Journal of Medicine. VOLUME 136, ISSUE 2, E23-E24, FEBRUARY 2023