سال 17, شماره 122, ماهنامه عرصه پزشکی

اثربخشی کپسول های پروبیوتیک خوراکی برای واژینوز باکتریایی و سایر عفونت های واژن

فاطمه عطارزاده ارشد بیوشیمی

هدف: ارزیابی اثربخشی کپسول‌های خوراکی حاوی پروبیوتیک‌هایLactobacillus rhamnosus  و Lactobacillus reuteri در مقایسه با دارونما در زنان مبتلا به واژینوز باکتریایی.

طراحی مطالعه: کارآزمایی تصادفی شده، دوسوکور، چند مرکزی، کنترل شده با دارونما، شامل ۵۴۴ نفر زنان بالای ۱۸ سال با تشخیص عفونت واژن بودند. گروه دریافت کننده پروبیوتیک (۳۹۵ نفر یا ۷۲.۶ درصد) و گروه کپسول‌های دارونما با ظاهر یکسان (۱۴۹ نفر یا ۲۷.۴ درصد) در روز در یک دوره ۶ هفته‌ای دریافت کردند. شش و ۱۲ هفته پس از شروع مطالعه، گروه ها تحت معاینه زنان و زایمان قرار گرفتند و سواب واژینال آنها توسط سیتولوژیست بالینی ارزیابی شد.

نتایج: میانگین دوره پیگیری بعد از ویزیت پایه ۴۴ روز بود. پس از این مدت، بازگشت به میکروبیوتای متعادل واژن ۴۰ نفر (۲۶.۹%) در گروه دارونما و ۲۴۳ نفر (۶۱.۵%) در گروه پروبیوتیک بود. تفاوت بین گروه ها از نظر آماری معنی دار بود. پس از ۶ هفته پیگیری اضافی، میکروبیوتای طبیعی واژن همچنان در بیش از نیمی  از افراد گروه پروبیوتیک وجود داشت، اما فقط در حدود یک پنجم (۲۰.۸٪) از افرادی که دارونما مصرف می کردند مشاهده شد.

نتیجه: پروبیوتیک‌های خوراکی می‌توانند یک درمان مناسب و بدون عوارض جانبی برای واژینوز باکتریایی زنان، در کنار درمان مترونیدازول و کپسولهای واژینال باشند.

نوشته های مشابه