سال 18, شماره 133, ماهنامه عرصه پزشکی

علامت فرانک و خطر قلبی عروقی

مترجم: فرناز اخباری – ماما

چین مورب لاله گوش یک ویژگی آناتومیکی رایج در بزرگسالان قفقازی از هر دو جنس است که شیوع و ویژگی های مورفولوژیکی آن با افزایش سن بیشتر می شود. این یافته بالینی به طور مستقل با مقادیر بالاتری برای شاخص های پیش بینی کننده خطر قلبی عروقی (فرامینگهام، ارزیابی سیستماتیک خطر کرونری [SCORE]، و امتیاز خطر بیماری های قلبی عروقی آترواسکلروتیک [ASCVD]) مرتبط است.

بالاترین مقادیر خطر قلبی عروقی زمانی که چین کامل، دوطرفه و عمیق باشد، ثبت شده است و چین های جانبی دارند.

بیماری های قلبی عروقی با ۱۷.۹ میلیون مرگ در سال، که یک سوم آن در افراد کمتر از ۷۰ سال پیش از موعد به وقوع می پیوندد، علت اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است. بیماری‌های قلبی عروقی نیز عوارض قابل‌توجهی را به همراه دارند، تا جایی که سال‌های از دست رفته زندگی این بیماران با ناتوانی در ۳۰ سال گذشته دو برابر شده است. بنابراین، برنامه‌های پیشگیری مبتنی بر ترویج سبک زندگی سالم و کنترل عوامل خطر بالقوه قابل تعدیل، مورد توجه ویژه هستند.

محاسبه خطر قلبی عروقی شامل یک سری توابع ریاضی است که احتمال بروز یک دوره قلبی عروقی، به ویژه حادثه حاد کرونری یا سکته مغزی را در یک دوره ثابت مشخص می کند. پرکاربردترین شاخص‌های پیش‌بینی خطر قلبی عروقی معادله فرامینگهام-اندرسون، معادله ارزیابی خطر سیستماتیک کرونری (SCORE) و امتیاز خطر بیماری قلبی عروقی آترواسکلروتیک (ASCVD) است. اگرچه هدف ایده‌آل، توانایی تخمین خطر قلبی عروقی در همه بزرگسالان است، اما شناسایی شایع‌ترین علائم فیزیکی مرتبط با تصلب شرایین و بیماری‌های قلبی عروقی، مانند زانتلاسما، قوس قرنیه، آکانتوز نیگریکانس و چاقی مهم است. در سال ۱۹۷۳، ساندرز فرانک، متخصص ریه، چین مورب لاله گوش (نشانه فرانک) را توصیف کرد که از یک خط مورب تشکیل شده است و از تراگوس تا پینا (شکل، A، B) می باشد ودر برخی از بیماران با سابقه آنژین مشاهده شده است. پکتوریس، تغییرات ایسکمیک الکتروکاردیوگرافی، یا بیماری عروق کرونراست . این یافته بلافاصله در یک مطالعه بالینی منتشر شده در سال ۱۹۷۴ تکرار شد، که در آن یک ارتباط آماری معنادار و مستقل بین وجود چین مورب گوش و بیماری عروق کرونر، با شیوع ۴۷٪ در بیماران و ۳۰٪ در موارد کنترل ها مشاهده شد.

شکل: (A) چین مورب سطحی لاله گوش. (B) چین لبه گوش مورب عمیق.

از آن زمان، مطالعات متعدد تایید کرده‌اند که چین مورب گوش پیش‌بینی‌کننده مستقل بیماری‌های قلبی عروقی است و ارتباط نزدیکی با افزایش شیوع و شدت آن دارد. در اکثر مقالات منتشر شده، حساسیت چین مورب گوش به عنوان یک ابزار تشخیصی تصلب شرایین بالای ۷۵ درصد بود و ویژگی آن بیش از ۸۵ درصد بود. تنها تعداد کمی از محققین نتیجه گیری کردند که ارتباط بین چین های مورب گوش و تصلب شرایین به دلیل عوامل خطر آتروژنیک رایج مانند فشار خون بالا، مصرف دخانیات، چاقی، دیابت و کلسترول بالا است. با این حال، تجزیه و تحلیل هیستومورفولوژیک چین لاله گوش، توزیع مجدد بافت همبند و تراکم مویرگی ضعیف را نشان داد، که به ما امکان می دهد حدس بزنیم که می تواند نشان دهنده اولیه میکروآنژیوپاتی محیطی باشد.

تا به امروز، ما فقط ۳ مقاله در مجلات پیدا کرده‌ایم که رابطه بین چین مورب گوش و شاخص‌های خطر قلبی عروقی را بدون در نظر گرفتن ویژگی‌های چین مورد مطالعه قرار داده‌اند. هدف اصلی این مطالعه بررسی رابطه احتمالی چین لاله گوش و تغییرات تشریحی آن با خطر قلبی عروقی است.

هدف: این مطالعه به منظور تجزیه و تحلیل رابطه بین چین های مورب گوش و شاخص های اصلی خطر قلبی عروقی با توجه به تغییرات آناتومیکی چین انجام شد.

مواد و روش ها: گروه مورد مطالعه شامل ۱۰۵۰ بزرگسال ساکن اسپانیا بود. مشخصه های زیر در شرکت‌کنندگان تحت بررسی بود: سن، جنس، شاخص توده بدن، عادت سیگار کشیدن، فشار خون، قند خون، هموگلوبین گلیکوزیله، کلسترول تام، HDL، LDL، و حوادث قلبی عروقی. خطر قلبی عروقی با استفاده از معادله فرامینگهام-اندرسون، معادله ارزیابی ریسک سیستماتیک کرونری و محاسبه‌گر امتیاز خطر بیماری‌های قلبی عروقی آترواسکلروتیک محاسبه شد. هر دو لاله گوش مورد بررسی قرار گرفتند و وجود چین مورب لاله گوش، طول و عمق آنها و وجود چین های جانبی را ثبت کردند. نتایج با استفاده از آزمون های مجذور کای، تی استودنت، آنالیز واریانس Mann-Whitney یا Kruskal-Wallis مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. برای استخراج عملکردهای خطر قلبی عروقی، یک اسکریپت به زبان R ایجاد شد (https://cran.r-project.org/).

نتایج: خطر مرگ و میر قلبی عروقی تخمین زده شده در افرادی که چین مورب گوش را نشان می دادند به طور قابل توجهی بالاتر بود (۰۰۱/۰>P). با افزایش وجود چین، تعداد افراد با خطر متوسط، زیاد یا بسیار زیاد قلبی عروقی به طور قابل توجهی افزایش یافت (۲۳.۸٪ بدون چین، ۳۵.۶٪ چین های یک طرفه، و ۵۸٪ دارای چین های دوطرفه؛ P<.001). میانگین خطر قلبی عروقی تخمین زده شده برای افرادی با طولانی ترین و عمیق ترین چین های مورب گوش (به ترتیب ۰.۰۰۱ و P<) و با چین های جانبی (۰۰۱/۰ P<) به طور قابل توجهی بالاتر بود.

نتیجه گیری: چین مورب لاله گوش به طور مستقل با نمرات خطر قلبی عروقی بالاتر مرتبط است، به خصوص زمانی که چین کامل، دوطرفه، عمیق و دارای چین های جانبی باشد.

Lucía Fernández Ascariz, DDS, PhD. Berta Rivas Mundiña, DDS, PhD. Eliane García Mato, DDS

The American Journal of Medicine. VOLUME 137, ISSUE 1, P47-54, JANUARY 2024

نوشته های مشابه