سال 17, شماره 121, ماهنامه عرصه پزشکی

مکمل ویتامین C در بارداران سیگاری و عملکرد مجاری تنفسی و Wheeze نوزادان در سن ۵ سالگی

مترجم: فرناز اخباری ماما

آیا مصرف مکمل ویتامین C برای زنان باردار باعث افزایش عملکرد مجاری تنفسی فرزندان در ۵ سالگی و کاهش خس خس می شود؟

در این مطالعه پیگیری از یک کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور با ۲۱۳ فرزند از ۲۵۱ فرد سیگاری باردار تحت درمان با ویتامین C ،(۵۰۰ میلی گرم در روز) یا دارونما، انجام گرفت.

جریان های بازدمی اندازه گیری شده در سن ۵ سالگی نشان دهنده بهبود عملکرد راه هوایی فرزندان در مادرانی که ویتامین C مکمل دریافت کردند در مقابل گروهی که دارونما دریافت کردند  نشان دادند همچنین فرزندان سیگاری های باردار که به ویتامین C اختصاص یافته بودند نیز به طور قابل توجهی کاهش خس خس سینه داشتند.

معنی: این یافته ها نشان می دهد که مکمل ویتامین C برای افراد سیگاری باردار ممکن است اثرات سیگار کشیدن در دوران بارداری را بر عملکرد راه های هوایی دوران کودکی و سلامت تنفسی کاهش دهد.

اهمیت: مکمل ویتامین C (500 میلی گرم در روز) برای افراد سیگاری باردار گزارش شده است که عملکرد مجاری تنفسی فرزندان را که با جریان تحت فشار بازدم (FEF) تا سن ۱۲ ماهگی اندازه گیری می شود، افزایش می دهد. با این حال، اثرات آن بر عملکرد راه هوایی در سن ۵ سالگی هنوز نیاز به ارزیابی بیشتر دارد.

هدف : ارزیابی اینکه آیا مکمل ویتامین C در افراد سیگاری باردار با افزایش و/یا بهبود عملکرد راه هوایی در فرزندان آنها در سن ۵ سالگی مرتبط است و آیا ویتامین C باعث کاهش وقوع خس خس سینه می شود یا خیر.

طراحی، تنظیم، و شرکت کنندگان:  این مطالعه به اهمیت ویتامین C در کاهش اثرات سیگار کشیدن در بارداری بر عملکرد ریه نوزاد (VCSIP) کارآزمایی بالینی تصادفی شده دوسوکور، کنترل شده با دارونما که در ۳ مرکز در ایالات متحده (در اورگان، واشنگتن و ایندیانا بین سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۶) انجام شد، پرداخت. محققان و شرکت‌کنندگان از مراحل درمانی بی‌اطلاع هستند. اندازه گیری تحت فشارجریان بازدم در سن ۵ سالگی از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱ تکمیل شد.

مداخلات: افراد سیگاری باردار به طور تصادفی به ویتامین  C (500 میلی گرم در روز) یا دارونما تقسیم شدند.

پیامدها و معیارهای اصلی: پیامد اولیه اندازه گیری از پیش تعیین شده FEF بین ۲۵ تا ۷۵ درصد حجم منقضی شده (FEF۲۵-۷۵) با اسپیرومتری در سن ۵ سالگی بود. پیامدهای ثانویه شامل اندازه گیری FEF در ۵۰% و ۷۵% بازدم (FEF۵۰ و FEF۷۵)، حجم تحت فشار بازدم در ۱ ثانیه (FEV۱) و وقوع خس خس سینه بود.

نتایج: از ۲۵۱ خانم سیگاری باردار که در این مطالعه شرکت کردند، ۱۲۵ نفر (۴۹.۸%) به طور تصادفی در گروه ویتامین C و ۱۲۶ نفر (۵۰.۲%) در گروه دارونما تقسیم شدند. از ۲۱۳ کودک کارآزمایی VCSIP که مجدداً با این مطالعه پیگیری موافقت کردند، ۱۹۲ نفر(۹۰.۱٪) اندازه گیری FEF موفقی را در سن ۵ سالگی داشتند. ۲۱۲ نفر (۹۹.۵%) در تجزیه و تحلیل خس خس سینه قرار گرفتند. انالیزکوواریانس نشان داد که فرزندان سیگاری های باردار که در گروه ویتامین C اختصاص داده شده بودند در مقایسه با دارونما، ۱۷.۲% میانگین اندازه گیری SE (FEF۲۵-۷۵)  در سن ۵ سالگی (۱.۴۵ در مقابل ۱.۲۴) بالاتر بود.همچنین اندازه‌گیری‌های میانگین SE  نیز به طور قابل‌توجهی (۱۴.۱) درصد برای FEF۵۰ افزایش یافت (۱.۵۹ در مقابل ۱.۳۹)، ۲۵.۹ درصد برای FEF۷۵  (۰.۷۹ در مقابل ۰.۶۳) و ۴.۴ درصد برای FEV۱ (۱.۱۳ در مقابل ۱.۰۹). علاوه بر این، فرزندان سیگاری های باردار که به طور تصادفی با ویتامین C انتخاب شدند، به طور قابل توجهی کاهش خس خس سینه داشتند. (۲۸.۳٪ در مقابل ۴۷.۲٪).

نتیجه گیری و ارتباط: در این مطالعه پیگیری فرزندان سیگاری های باردار که به طور تصادفی در دو گروه ویتامین C و پلاسبو تقسیم شدند، مصرف مکمل ویتامین C در دوران بارداری منجر به افزایش قابل توجه عملکرد راه هوایی فرزندان در سن ۵ سالگی و به طور قابل توجهی کاهش بروز خس خس سینه شد. این یافته ها نشان می دهد که مکمل ویتامین C برای افراد سیگاری باردار ممکن است اثرات سیگار کشیدن در دوران بارداری را بر عملکرد راه های هوایی دوران کودکی و سلامت تنفسی کاهش دهد.

Cindy T. McEvoy, MD, MCR; Lyndsey E. Shorey-Kendrick, PhD; Kristin Milner, BA

JAMA Pediatr. November 21, 2022. doi:10.1001/jamapediatrics.2022.4401