سال 17, شماره 121, ماهنامه عرصه پزشکی

ایمنی و اثربخشی لیراگلوتاید در مقابل کولسولام برای درمان اسهال اسید صفراوی

Martin L Kårhus, MD PhD. Andreas Brønden, MD PhD. Julie L Forman, PhD. Anne Haaber, MD

اسهال اسید صفراوی یک بیماری ای است که خوب تشخیص داده نمی شود که تخمین زده می شود ۱ تا ۲ درصد از جمعیت عمومی را تحت تأثیر قرار دهد. گزارش های موردی نشان می دهد که آگونیست گیرنده پپتید ۱ شبه گلوکاگون لیراگلوتید ممکن است درمان موثری برای اسهال اسید صفراوی باشد. هدف ما بررسی ایمنی و اثربخشی لیراگلوتاید برای درمان اسهال اسید صفراوی بود.

مواد و روش ها: ما یک کارآزمایی بالینی تصادفی، دوسوکور، مقایسه‌کننده فعال، مضاعف ساختگی و بدون موقعیت ثانویه را در مرکز تحقیقات متابولیک بالینی در بیمارستان دانشگاه کپنهاگ – هرلو و جنتوفته، هلروپ، دانمارک انجام دادیم. بیماران ۱۸ تا ۷۵ ساله با اسهال اسید صفراوی اولیه متوسط ​​تا شدید تأیید شده با آزمایش ۷۵ سلنیوم-هموتوروکولیک اسید (SeHCAT) به طور تصادفی (۱:۱) برای دریافت لیراگلوتاید (یک تزریق زیر جلدی روزانه با افزایش تیتراژ از ۱.۸-۰.۶، ۸ میلی گرم در روز طی ۳ هفته) یا کولسولام (سه کپسول ۶۲۵ میلی گرمی دو بار در روز)، استاندارد مراقبت، به مدت ۶ هفته پس از یک بار مصرف در هفته بدون درمان. نقطه پایانی اولیه نسبت شرکت کنندگانی بود که پس از ۶ هفته کاهش دفعات مدفوع روزانه ۲۵ درصد یا بیشتر را تجربه کردند. داده های همه شرکت کنندگان در تجزیه و تحلیل پیامد اولیه گنجانده شد. حد بدون موقعیت ثانویه به نفع کولسولام به ۱۵% تعیین شد.

یافته ها: بین ۱ آوریل ۲۰۱۹ و ۳۱ ژانویه ۲۰۲۱، ۵۲ بیمار ثبت نام کردند. ۲۶ مورد به لیراگلوتاید و ۲۶ به کولسولام اختصاص داده شدند. ۲۰ (۷۷٪) از ۲۶ شرکت کننده در لیراگلوتاید و ۱۳ (۵۰٪) از ۲۶ شرکت کننده در کولسولام، ۲۵٪ یا بیشتر کاهش در دفعات مدفوع را تجربه کردند، که مربوط به تفاوت خطر قابل توجه ۲۷-٪ به نفع لیراگلوتاید (یک طرفه  ۱۰۰- تا ۶-) است. بنابراین لیراگلوتاید در کاهش دفعات مدفوع روزانه نسبت به کولسولام برتری داشت. تهوع خفیف با مدت زمان ۱۰ تا ۲۱ روز توسط شش شرکت کننده در گروه لیراگلوتاید و توسط یک شرکت کننده در گروه کولسولام گزارش شد. هیچ عارضه جانبی دیگری گزارش نشده است.

تفسیر: برتری لیراگلوتاید در مقایسه با کولسولام در کاهش دفعات مدفوع نشان می‌دهد که لیراگلوتاید به عنوان یک روش درمانی جدید بالقوه برای اسهال اسید صفراوی در نظر گرفته می‌شود، اگرچه کارآزمایی‌های تاییدی بزرگ‌تر برای برتری لازم است.

The Lancet Gastroenterology & Hepatology.  VOLUME 7, ISSUE 10, P922-931, OCTOBER 01, 2022

نوشته های مشابه