سال 16, شماره 114, ماهنامه عرصه پزشکی

تاثیر جراحی چاقی بر خطر عوارض بعد از آرتروپلاستی کامل زانو

Michelle M. Dowsey, BHealthSci, MEpi, PhD; Wendy A. Brown, MBBS (Hons), PhD

آیا جراحی چاقی خطر عوارض بعد از آرتروپلاستی کامل زانو (TKA) را در بیماران مبتلا به چاقی شدید کاهش می دهد؟

یافته‌ها در این کارآزمایی بالینی تصادفی‌شده بر روی ۸۲ بزرگسال ۶۵ ساله و جوان‌تر با چاقی کلاس II، افرادی که قرار بود تحت TKA قرار بگیرند، در مقایسه با افرادی که بدون مداخله کاهش وزن تحت TKA قرار گرفتند، عوارض جراحی مفصلی کمتری را پس از انجام یک روش چاقی تجربه کردند.

معنی یافته ها نشان می دهد که افراد مبتلا به چاقی شدید و استئوآرتریت زانو باید قبل از در نظر گرفتن TKA به دنبال کاهش وزن باشند و به نظر می رسد کاهش وزن، عوارض جراحی مفصل را کاهش می دهد.

در سراسر جهان، بیش از ۲۴۰ میلیون نفر به استئوآرتریت علامت دار و محدود کننده فعالیت (OA) لگن یا زانو مبتلا هستند. بیش از ۵۰ درصد از افراد مبتلا به OA زانو در طول زندگی خود تحت عمل آرتروپلاستی کامل زانو (TKA) قرار می گیرند. چاقی همچنین یکی از شایع ترین بیماری ها است، یک عامل اصلی مرتبط با پیدایش OA است، با علائم مفصلی مداوم همراه است و در افرادی که برای TKA مراجعه می کنند، بسیار تظاهر پیدا می کند.

نتایج کوتاه مدت و بلندمدت پس از TKA در بیماران مبتلا به چاقی شدید در مقایسه با بیماران در محدوده وزن مرجع کمتر شناخته شده است، اما هنوز مشخص نیست که اگر چاقی قبل از TKA درمان شود، مزایای بالقوه ای برای بیماران وجود دارد یا خیر. مطالعات کاهش وزن ناشی از رژیم غذایی قبل از گزارش TKA نتایج را در مقایسه با درمان معمول (TAU) گزارش کنند، اما تمایل دارند بیماران با شاخص توده بدنی پایین تر (BMI؛ وزن بر حسب کیلوگرم تقسیم بر مجذور قد بر حسب متر) را شامل شود، و به کاهش وزن به یک درجه کمتر از کاهش وزن ناشی از جراحی و شامل پیگیری کوتاه مدت است.

با توجه به دانش ما، هیچ مدرک آزمایشی مبنی بر اثربخشی کاهش وزن قبل از TKA در افراد مبتلا به چاقی شدید و OA پیشرفته وجود ندارد. این علیرغم افزایش شیوع و درجه چاقی مشاهده شده در دریافت کنندگان TKA در طول زمان و شواهدی مبنی بر عوارض و مرگ و میر بالاتر در بیمارستان، طول مدت اقامت و هزینه های مستقیم بیمارستان در بیماران مبتلا به چاقی شدید است.

برای پرداختن به این سوال مهم بالینی، ما یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده (RCT) را با هدف تعیین اینکه آیا بروز عوارض بعد از عمل برای بیماران مبتلا به چاقی شدید و در مرحله نهایی OA اگر TKA با کاهش وزن قابل‌توجهی انجام شود.، بهبود می‌یابد، طراحی کردیم. ما جراحی چاقی را به عنوان مداخله کاهش وزن انتخاب کردیم زیرا می تواند به طور قابل اعتمادی بین ۱۵ تا ۳۰ درصد کاهش وزن کل بدن بیش از ۱۰ سال را القا کند و حفظ کند. این مورد، مهم تر از برنامه های کاهش وزن غیرجراحی است.

ما فرض کردیم که پیامدهای بالینی، عملکردی و کیفیت زندگی (QoL) در بیماران مبتلا به چاقی شدید (۳۵ BMI ≥) که تحت TKA قرار می‌گیرند، در صورتی که قبل از انجام یک روش چاقی انجام شود، بهبود می‌یابد. در زمانی که مطالعه ما شروع شد، باندینگ معده تعدیل شده لاپاروسکوپی (LAGB) بیشترین روش انجام شده در حوزه توانایی ما بود و روش چاقی برای این مطالعه انتخاب شد.

اهمیت افراد مبتلا به چاقی شدید که تحت عمل آرتروپلاستی کامل زانو (TKA) برای استئوآرتریت (OA) قرار می‌گیرند، در مقایسه با افراد دارای شاخص توده بدنی مرجع (<30) نمایه توده بدنی (BMI؛ وزن بر حسب کیلوگرم تقسیم بر قد بر حسب متر مربع) بیشتر در معرض خطر عوارض کوتاه‌مدت و طولانی‌مدت هستند. مشخص نیست که آیا کاهش وزن قبل از TKA این خطر را اصلاح می کند یا خیر.

هدف تعیین اینکه آیا نتایج با انجام عمل جراحی چاقی قبل از TKA در افراد با BMI بیشتر یا مساوی ۳۵ و در مرحله نهایی OA بهبود می یابد.

طراحی، محیط و شرکت‌کنندگان: این کارآزمایی بالینی تصادفی‌سازی‌شده به‌صورت گروهی موازی، دوسوکور، بین ماه مه ۲۰۱۲ و ژوئن ۲۰۲۰ با حداقل پیگیری ۱۲ ماه پس از TKA انجام شد. TKA در یک بیمارستان عمومی وابسته به دانشگاه ارجاع عالی انجام شد و جراحی چاقی در یک مرکز بیمارستان خصوصی و یک مطب خصوصی وابسته به دانشگاه انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها از فوریه تا جولای ۲۰۲۱ انجام شد.

مداخلات جراحی چاقی در مقایسه با توصیه های معمول مدیریت وزن (درمان طبق معمول [TAU]) در افرادی که برای TKA برنامه ریزی شده اند.

پیامدها و اقدامات اصلی: پیامد اولیه عوارض TKA بود که با ترکیبی از مرگ به هر علت، عوارض حین عمل یا بعد از عمل که منجر به تاخیر در ترخیص، روش برنامه‌ریزی نشده یا بستری مجدد برای حداقل ۱۲ ماه پس از TKA می‌شود، اندازه‌گیری شد. پیامدهای ثانویه شامل استفاده از روز تخت بیمارستان، اقدامات انسانی، و پیامدهای گزارش شده توسط بیمار بود.

نتایج هشتاد و دو بیمار در انتظار TKA به طور تصادفی تحت عمل جراحی چاقی (۴۱ بیمار) یا TAU (41 بیمار) قرار گرفتند. از ۸۲ شرکت کننده، ۶۶ نفر (۸۰.۵%) بود. سی و نه شرکت کننده (۹۵.۱٪) در گروه مداخله تحت لاپاروسکوپی باندینگ معده تعدیل شده قرار گرفتند و ۲۹ (۷۰.۷٪) متعاقبا تحت TKA قرار گرفتند. سی و نه بیمار (۹۵.۱٪) در گروه TAU تحت TKA قرار گرفتند. شش بیمار (۱۴.۶٪) در گروه مداخله، پیامد اولیه (متوسط ​​پیگیری، ۲۴ ماه)، در مقایسه با ۱۵ (۳۶.۶٪) در گروه TAU (متوسط ​​پیگیری، ۲۷ ماه) را متحمل شدند. تفاوت بین گروهی در BMI در ۱۲ ماه ۶.۳۲- به نفع گروه مداخله بود. TKA توسط ۱۲ شرکت کننده (۲۹.۳٪) در گروه مداخله به دلیل بهبود علائم کاهش یافت، در حالی که ۲ شرکت کننده (۴.۹٪) در گروه TAU ، TKA را رد کردند.

نتیجه گیری و ارتباط کاهش وزن به دنبال جراحی چاقی، خطر عوارض TKA را در افراد با BMI بیشتر یا مساوی ۳۵ کاهش داد. شرکت کنندگان به طور قابل توجهی کمتر به TKA پس از کاهش وزن نیاز داشتند که به این یافته کمک می کند.

JAMA Netw Open. 2022;5(4):e226722. April 14, 2022

نوشته های مشابه