سال 15, شماره ۱۰۴, ماهنامه عرصه پزشکی

غنی سازی شیر ​​مادر با پودر فرمولا برای نوزادان نارس در مقابل تقویت کننده شیر انسانی در نوزادان نارس

مترجم: فرناز اخباری ماما

سوال: آیا غنی سازی شیر مادر نگهداری شده توسط پودر فرمولا برای نوزادان زودرس از نظر افزایش وزن نوزادان نسبت به غنی سازی توسط تقویت کننده های  شیر مادر موجود در بازار برتری ندارد؟

یافته ها: در این مطالعه هم سطحی که  ۱۲۳ نوزاد کمتر از ۳۴ هفته حاملگی ثبت نام کرده اند، میانگین افزایش وزن در گروهی که پودر فرمولای نوزادان نارس با میزان ۱۵.۷ گرم در کیلوگرم در روز و در گروه تقویت کننده شیر انسان با میزان ۱۶.۳ گرم در کیلوگرم در روز بود. در این مطالعه اختلاف معنی دار نبود و به حاشیه عدم برتری از پیش تعیین شده نرسید و میزان عدم تحمل خوراکی در گروه فرمولا برای نوزادان زودرس به طور قابل توجهی کمتر بود.

معنی : پودر فرمولا برای نوزادان زودرس ممکن است یک گزینه بهتر برای غنی سازی شیر مادر در تنظیمات محدود به منابع باشد.

اهمیت :تقویت غنی سازی شیر مادر نگهداری شده (EBM) با استفاده از تقویت کننده های شیر مادر موجود در بازار (تقویت کننده های شیر مادر موجود در بازار) باعث افزایش وزن و قد نوزادان بصورت کوتاه مدت در نوزادان نارس با وزن بسیار کم (VLBW) می شود. با این حال، هزینه زیاد و افزایش خطر عدم تحمل خوراکی آن، استفاده گسترده از آنها را محدود می کند. غنی سازی پودر فرمولا برای نوزادان زودرس (غنی سازی پودر فرمولا برای نوزادان زودرس) ممکن است گزینه ای بهتر در موارد محدودیت منابع باشد.

هدف: نشان دهد که غنی سازی شیر مادر نگهداری شده توسط پودر فرمولا برای نوزادان زودرس از نظر افزایش وزن کوتاه مدت، در نوزادان VLBW نسبت به غنی سازی توسط تقویت کننده های شیر مادر موجود در بازار برتری ندارد.

طراحی، تنظیم و شرکت کنندگان: در مطالعه آزمایشی تصادفی اپن لیبل همسطح، از دسامبر ۲۰۱۷ تا ژوئن ۲۰۱۹ در بخش نوزادان سطح ۳ در هند انجام شده است. در این آزمایش نوزادان نارس با وزن بسیار پایین (که در ۳۴ هفته حاملگی یا قبل از آن به دنیا آمده اند) ثبت نام کردند که نوزادان حداقل ۱۰۰ میلی لیتر در کیلوگرم در روز تغذیه میشدند و ۷۵٪ یا بیشتر شیر یا شیر غنی شده مصرف می کنند.

مداخلات: نوزادان به طور تصادفی برای دریافت غنی سازی توسط غنی سازی پودر فرمولا برای نوزادان زودرس یا تقویت کننده های شیر مادر موجود در بازار  تعیین شدند. کلسیم، فسفر، آهن، ویتامین D و مولتی ویتامین ها در غنی سازی پودر فرمولا برای نوزادان زودرس و فقط ویتامین D در گروه تقویت کننده های شیر مادر موجود در بازار  برای دریافت مواد غذایی توصیه شده به عنوان مکمل بودند.

نتایج و اقدامات اصلی: نتیجه اصلی افزایش وزن تا زمان ترخیص از بیمارستان یا ۴۰ هفتگی نوزادان بعد از اخرین روز قاعدگی مادر بود بدین صورت که  هر کدام زودتر باشد نتیجه اصلی است. حاشیه عدم برتری پیش بینی شده ۲ گرم در کیلوگرم در روز بود. نتایج ثانویه شامل بیماری هایی مانند انتروکولیت نکروزان، عدم تحمل غذا و محدودیت رشد خارج رحمی (صدک <10 در نمودار فنتون در ۴۰ هفتگی بعد از اولین روز قاعدگی مادر) بود.

نتایج: از ۱۲۳ نوزاد ثبت نام شده، ۶۰ و ۶۳ نفر به ترتیب به صورت تصادفی به گروه های غنی سازی پودر فرمولا برای نوزادان زودرس و تقویت کننده های شیر مادر موجود در بازار تقسیم بندی شدند. میانگین زمان بارداری (۳۰.۵ در مقابل ۲۹.۹ هفته) و وزن هنگام تولد (۱۱۶۱ در مقابل ۱۱۱۹ گرم) بین دو گروه قابل مقایسه بود. هیچ تفاوتی در میانگین (SD) افزایش وزن بین گروههای غنی سازی پودر فرمولا برای نوزادان زودرس و تقویت کننده های شیر مادر موجود در بازار وجود نداشت. حد پایین ۹۵٪ CI از حاشیه عدم برتری عبور نکرد. بروز عدم تحمل خوراکی در گروه غنی سازی پودر فرمولا برای نوزادان زودرس کمتر بود (۱.۴ در مقابل ۶.۸ در هر ۱۰۰۰ بیمار در روز بود)؛ و  همچنین در این گروه نوزادان کمتری نیاز به غنی سازی شیر به مدت ۲۴ ساعت یا بیشتر (۵٪ در مقابل ۲۲٪) داشتند. (نسبت خطر، ۰.۲۲؛ ۰.۰۷ تا ۰.۷۵). بروز آنتروکولیت نکروزان کننده مرحله II یا بیشتر (۰ در مقابل ۵٪) و محدودیت رشد خارج رحمی (۷۳٪ در مقابل ۸۱٪) بین گروهها قابل مقایسه بود.

نتیجه گیری و ارتباط تقویت با پودر فرمولا برای نوزادان زودرس از غنی سازی با تقویت کننده های شیر مادر در نوزادان نارس در رتبه پایین تری قرار ندارد. با توجه به کاهش احتمالی عدم تحمل خوراک و هزینه های کمتر، فرمولا برای نوزادان زودرس ممکن است گزینه بهتری برای تقویت شیر، خصوصاً در موارد محدودیت منابع باشد.

Arunambika Chinnappan, MD; Akash Sharma, DM; Ramesh Agarwal, DM

JAMA Pediatr. May 10, 2021

نوشته های مشابه