سال 15, شماره 105, ماهنامه عرصه پزشکی

ارتباط بین مصرف غذاهای فراوری شده و مسیرهای چاقی در دوران کودکی

مترجم: فاطمه عطارزاده ارشد بیوشیمی

آیا مصرف غذاهای فراوری شده (UPF) در دوران کودکی با مسیرهای چاقی در اوایل بزرگسالی همراه است؟

یافته ها: در این مطالعه همگروهی بر روی ۹۰۲۵ کودک انگلیسی، سیرهای رشد شاخص توده بدن، شاخص توده چربی، وزن و دور کمر از ۷ تا ۲۴ سالگی در بین کودکان با بالاترین (در مقابل کمترین) میزان مصرف غذاهای فرآوری شده صورت گرفت.

مفهوم: این یافته ها حاکی از آن است که اقدامات فوری و ریشه ای، برای بهداشت عمومی که میزان مواجهه و مصرف غذاهای فرآوری شده را در کودکان کاهش می دهد برای مقابله با فشار رو به رشد چاقی در انگلیس و در سطح جهانی به شکل فوری مورد نیاز است.

شواهد فزاینده ای در مورد تأثیرات منفی مصرف مواد غذایی فراوری شده (UPF) بر سلامتی، توجه مردم را به اهمیت بهداشت عمومی مواد غذایی صنعتی معطوف کرده است. غذاهای فراوری شده، همانطور که توسط سیستم طبقه بندی مواد غذایی NOVA تعریف شده است، فرمولاسیون های صنعتی از موادی است که تحت فرآیندهای فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی قرار می گیرند. آنها معمولاً فاقد اجزای سالم و مفید هستند و دارای مواد افزودنی مختلف هستند. غذاهای فراوری شده در مقایسه با موادغذایی کمتر فرآوری شده، دارای انرژی و چگالی کمتری از نظر غذایی و از نظر تغذیه ای ضعیف تر هستند (یعنی دارای مقادیر زیادی قند آزاد، نمک و چربی های اشباع اما کم پروتئین، فاقد فیبر غذایی و ریز مغذی ها هستند) در حالی که طراحی ارزان، خوش طعم، با دوام، راحت و جذابی دارند. این محصولات برای ترویج خرید محصولات غذایی صنعتی، به شدت توسط صنایع غذایی به بازار عرضه می شوند و کودکان مصرف کنندگان اصلی آنها هستند. گسترش سریع سیستم های غذایی صنعتی، به تدریج الگوهای غذایی سنتی مبتنی بر غذاهای تازه و با حداقل فرآوری را به نفع غذاهای صنعتی تغییر داده است. در حال حاضر، مواد غذایی صنعتی به ترتیب ۶۵.۴٪ و ۶۶.۲٪ کالری دریافتی روزانه را در میان کودکان مدرسه ای انگلیس و ایالات متحده نشان می دهند. مصرف روزافزون آنها در سراسر جهان، از جمله در کشورهای با درآمد کم و متوسط، افزایش موازی شیوع چاقی کودکان و بزرگسالان را در سطح جهانی منعکس کرده است، که نشان می دهد مصرف UPF ممکن است عامل اصلی در اپیدمی چاقی و بیماری های غیرواگیر مرتبط با رژیم غذایی باشد گسترش سریع سیستم های غذایی جهانی و صنعتی ، به تدریج الگوهای غذایی سنتی مبتنی بر غذاهای تازه و حداقل فرآوری شده را به نفع UPF های آماده تغییر داده است.

یک آزمایش بالینی اخیر نشان داد که مصرف UPF منجر به دریافت کالری بیش از حد و افزایش وزن در بزرگسالان می شود و مطالعات گروهی ارتباط بین مصرف بیشتر و افزایش خطر چاقی، دیابت نوع ۲، بیماری های قلبی عروقی، سرطان و مرگ و میر را در بزرگسالان گزارش کرده است. ارتباط مصرف UPF با چاقی در کودکان و نوجوانان کم است، فقط چند مطالعه با مقیاس کوچک و قدیمی در دسترس است. این مطالعه به بررسی ارتباطات احتمالی بین مصرف UPF و اندازه گیری چربی از کودکی تا اوایل بزرگسالی در یک گروه بزرگ از کودکان بریتانیایی می پردازد.

اهمیت: گزارش ها ارتباط بین مصرف بیشتر غذاهای فراوری شده (UPF) و افزایش خطر چاقی، بیماری های غیرواگیر و مرگ و میر در بزرگسالان را نشان می دهند. با این حال، ارتباطات مصرف UPF با مسیرهای چاقی طولانی مدت هرگز در کودکان بررسی نشده است.

طراحی، تنظیم و مشارکت کنندگان: این مطالعه کوهورت آینده نگر شامل کودکانی بود که در مطالعه طولی والدین و کودکان آون (ALSPAC) در شهرستان آون، جنوب غربی انگلیس شرکت داشتند. کودکان از ۷ تا ۲۴ سالگی در طول دوره مطالعه از ۱ سپتامبر ۱۹۹۸ ، تا ۳۱ اکتبر ۲۰۱۷ پیگیری شدند. داده ها از ۱ مارس ۲۰۲۰ ، تا ۳۱ ژانویه ۲۰۲۱ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

داده های مصرف اولیه رژیم غذایی با استفاده از برنامه غذایی ۳ روزه جمع آوری شد. مصرف UPF (با استفاده از سیستم طبقه بندی مواد غذایی NOVA) به عنوان درصدی از سهم وزنی در کل غذای مصرفی روزانه برای هر شرکت کننده محاسبه و به پنج ماده طبقه بندی شد.

نتایج و اقدامات اصلی: ثبت های مداوم اندازه گیری عینی آنتروپومتری (شاخص توده بدنی BMI؛ محاسبه شده بر حسب کیلوگرم تقسیم بر قد بر متر مربع ، وزن و دور کمر) و اندازه گیری های جذب اشعه ایکس با انرژی دوگانه (شاخص های توده چربی و لاغر [محاسبه شده به عنوان چربی و توده لاغر، به ترتیب تقسیم بر قد به متر مربع] و درصد چربی بدن) صورت گرفت. ارتباطات با استفاده از مدل های منحنی رشد خطی ارزیابی شدند و برای متغیرهای مطالعه تنظیم شدند.

نتایج: در کل ۹۰۲۵ کودک به طور متوسط ۱۰.۲ سال پیگیری شدند. میانگین  مصرف UPF در ابتدا ۲۳.۲٪ (۵.۰٪) در کوئینتیل ۱، ۳۴.۷٪ (۲.۵٪) در کوئینتیل ۲، ۴۳.۴٪ (۲.۵٪) در کوئینتیل ۳، ۵۲.۷٪ (۲.۸٪) در کوئینتیل ۴ بود، و ۶۷.۸ (۸.۱٪) در کوئینتیل۵. کسانی که  بالاترین کوینتیل مصرف UPF را داشتند در مقایسه با گروهی که کمترین مصرف را داشتند، شاخص توده بدنی آنها با سرعت بیشتری در سال افزایش می یافت. شاخص توده چربی، با ۰.۰۳ اضافی در سال؛ وزن، ۰.۲۰ کیلوگرم اضافی در سال؛ و دور کمر، با ۰.۱۷ سانتی متر اضافی در سال افزایش داشت.

نتیجه گیری و ارتباط: این یافته ها نشان می دهد که مصرف زیاد UPF با افزایش بیشتر چربی از کودکی تا اوایل بزرگسالی همراه است. اقدامات کاملاً صحیح و بهداشتی که غذاهای حداقل فرآوری شده را ترویج می کنند و مصرف UPF را در میان کودکان به حداقل می رسانند برای کاهش چاقی در انگلستان و جهان به سرعت مورد نیاز هستند.

Kiara Chang, PhD; Neha Khandpur, PhD; Daniela Neri, PhD

JAMA Pediatr. June 14, 2021. doi:10.1001/jamapediatrics.2021.1573

نوشته های مشابه