سال 16, شماره 112, ماهنامه عرصه پزشکی

ارتباط واکسیناسیون کرونای BNT162b2  در دوران بارداری با پیامدهای نوزادی و تولد زودرس نوزاد

Inbal Goldshtein, PhD; David M. Steinberg, PhD; Jacob Kuint, MD

آیا واکسن حامل RNA پیام رسان BNT162b2 کووید-۱۹ مادر با پیامدهای نامطلوب در بدو تولد یا اوایل کودکی همراه است؟

در یک مطالعه مبتنی بر جمعیت شامل ۲۴۲۸۸ تولد زنده تک قلو، خطر تولد زودرس و وزن کم هنگام تولد بین نوزادانی که قبل از تولد در معرض واکسیناسیون مادری قرار نگرفته بودند مشابه بود. به این معنی که واکسیناسیون مادر BNT162b2 در بارداری با پیامدهای مضری برای فرزندان همراه نبود.

واکسیناسیون کووید-۱۹ در دوران بارداری نقش مهمی در پیشگیری از بیماری مادر بازی می کند.نگرانی هایی راجع به ایمنی به عنوان یکی از دلایل اصلی برای انجام ندادن واکسن کووید-۱۹ در دوران بارداری گزارش شده است. حذف زنان باردار از آزمایش‌های اولیه واکسن کووید-۱۹ منجر به شکاف اطلاعاتی در مورد پاسخ مادر و جنین به واکسیناسیون شد. در حالی که چندین مطالعه مشاهده‌ای انتقال آنتی‌بادی‌ها در جفت و فواید نوزادی را  بررسی کردند،اما ارزیابی‌ در مقیاس بزرگ جهت بررسی ایمنی نوزاد کم است.

در ۲۰ دسامبر ۲۰۲۰، یک کمپین ملی برای شروع  واکسیناسیون علیه COVID-19 آغاز شد. اگرچه زنان باردار از دریافت واکسن مستثنی نشدند، اکثر زنان باردار که زودتر واکسینه شدند آنهایی بودند که بیشترین خطر مواجهه شغلی (عمدتاً کارکنان پزشکی یا آموزشی) یا بیماری های زمینه ای را داشتند. در ۱۹ ژانویه ۲۰۲۱، در جریان موج سوم شیوع بیماری همه گیر، وزارت بهداشت توصیه های به روز شده ای را منتشر کرد که همه زنان باردار را تشویق به دریافت واکسن می کرد.

دو مطالعه توصیفی اطلاعات اولیه ای را در مورد پیامدهای نوزادی پس از واکسیناسیون کووید-۱۹ در دوران بارداری ارائه می دهند. هر دو مطالعه پرسشنامه‌های خود گزارش‌دهی داشتند که ممکن است دارای سوگیری انتخاب و سوگیری پاسخ‌دهنده باشند و با حجم نمونه کوچک، چارچوب زمانی کوتاه و عدم وجود گروه مقایسه‌ای از نوزادان که واکسن نزده باشند مشخص شدند. یکی از مطالعات، واکنش زایی کمتر واکسن RNA پیام رسان (mRNA) را در زنان باردار در مقایسه با زنان غیرباردار نشان داد. هدف این مطالعه بررسی ارتباط بین ایمن سازی مادر و نوزاد در دوران بارداری و پیامدهای نوزادی اولیه در یک گروه بزرگ مبتنی بر جمعیت است.

اهمیت: زنان باردار از مجوز پیش آزمایش واکسنCOVID-19 RNA (mRNA)  پیام‌رسان BNT162b2) Pfizer-BioNTech) حذف شدند. بنابراین، داده‌های مشاهده‌ای در مورد ایمنی واکسن برای نوزادان در معرض تماس قبل از تولد برای اطلاع‌رسانی به توصیه‌های ایمن‌سازی مادر بسیار مهم است.

هدف: بررسی ارتباط واکسیناسیون mRNA BNT162b2 در دوران بارداری با پیامدهای نامطلوب نوزادی و پیامدهای نوزادی اولیه در میان نوزادان.

این مطالعه کوهورت مبتنی بر جمعیت شامل همه تولدهای زنده تک قلوها در ماه مارس تا سپتامبر ۲۰۲۱، در یک سازمان بزرگ مراقبت بهداشتی تا ۳۱ اکتبر ۲۰۲۱ پیگیری شد که واکسیناسیون مادر با  mRNA BNT162b2 در دوران بارداری انجام شده بود.

پیامدها و معیارهای اصلی: نسبت خطر زایمان زودرس، وزن کم هنگام تولد برای سن حاملگی، ناهنجاری‌های مادرزادی، بستری شدن در بیمارستان به هر علت و مرگ نوزاد. وزن احتمال معکوس تثبیت شده برای تنظیم سن مادر، زمان لقاح، برابری، وضعیت اجتماعی-اقتصادی، زیر گروه جمعیتی و وضعیت ایمن سازی آنفلوانزای مادر مورد استفاده قرار گرفت.

نتایج: یک گروه شامل ۲۴۲۸۸ نوزاد واجد شرایط بود که از این تعداد ۱۶۶۹۷ (به ترتیب n = ۲۱۳۴ و n = ۹۳۶۴ در سه ماهه اول و دوم) در معرض واکسیناسیون مادر در رحم قرار گرفتند. میانگین سن پس از تولد ۱۲۶ روز (۷۶-۱۷۹) در میان نوزادان  با مادران واکسینه شده و ۱۵۲ روز (۸۸-۲۰۹) در نوزادان بدون مواجهه بود. تفاوت قابل توجهی در میزان تولد زودرس بین نوزادان در معرض و بدون مواجهه (۰.۹۵؛ ۰.۸۳-۱.۱۰) یا نوزادان با وزن پایین برای تولد (۰.۹۵؛ ۰.۸۷-۱.۰۸) مشاهده نشد. تفاوت معنی داری در بروز بستری شدن نوزادان به هر علت (۰.۹۹؛ ۰.۸۸-۱.۱۲)، بستری پس از تولد (۰.۹۵؛ ۰.۸۴-۱.۰۷)، ناهنجاری های مادرزادی (۰.۶۹؛ ۰.۴۴-۱.۰۴) یا مرگ و میر نوزاد در طی دوره مطالعه مشاهده نشد. (۰.۸۴؛ ۰.۴۳-۱.۷۲).

نتیجه‌گیری و ارتباط: این مطالعه مبتنی بر جمعیت بزرگ هیچ تفاوت مشهودی بین نوزادان زنانی که در دوران بارداری واکسیناسیون mRNA BNT162b2 دریافت کرده‌اند، در مقایسه با زنانی که واکسینه نشده‌اند، پیدا نکرد و به شواهد فعلی در ایجاد ایمنی قرار گرفتن در معرض واکسن قبل از تولد برای نوزادان کمک می‌کند. تفسیر یافته های مطالعه با طراحی مشاهده ای محدود شده است.

JAMA Pediatr. Published online February 10, 2022

نوشته های مشابه