تازه های پزشکی

ارتباط فشارخون بارداری و فشار خون در آینده با غلظت پپتید ناتریورتیک N-terminal Pro-Brain

Alisse Hauspurg, MD; Derek J. Marsh, MS; Rebecca B. McNeil, PhD

آیا غلظت پپتید ناتریورتیک N-termianl pro-brain (NT-proBNP) در اوایل بارداری با ابتلا به اختلالات فشارخون بارداری و فشار خون در آینده ارتباط دارد یا خیر؟

یافته ها: در این مطالعه فرقه ای شامل ۴۱۰۳ زن، غلظت های NT-proBNP بالاتر در اوایل بارداری با خطر بسیار پایین تر اختلال فشار خون بارداری و خطر پایین تر بروز فشار خون ۲ تا ۷ سال بعد از زایمان ارتباط داشت.

موضوع: این یافته ها نشان می دهند که فیزیولوژی قلبی- عروقی طبیعی اوایل بارداری وقتی به وسیله غلظت  NT-proBNP ارزیابی شود، ممکن است شاخص مهم پیامد بارداری و خطر قلبی- عروقی، هر دو باشد.

اهمیت: اختلالات فشار خون بارداری با بیماری های قلبی- عروقی در آینده همراه است و شاید به دلیل اختلال عملکرد کم مطلوب بالینی قبل از بارداری به اختلال در تطابق بدن با بارداری منجر شود. پپتیدهای ناتریورتیک از بیومارکرهای نویدبخش برای یافتن اختلال عملکرد قلبی نامطلوب بارداری هستند.

هدف: بررسی این مسئله که ایا غلظت های بالاتر NT-proBNP در اوایل بارداری با اختلالات فشار خون بارداری و فشار خون ۲ تا ۷ سال پس از زایمان ارتباط دارد یا خیر.

طرح، شرایط و شرکت کنندگان: این مطالعه فرقه ای از داده های مطالعه پیامدهای بارداری خانم های زایمان نکرده (nulliparous) شامل مطالعه کنترل سلامت قلبی Mothers-to-Be که یک مطالعه مشاهده ای چند مرکزی آینده نگر است استفاده کرد. در کل ۴۱۰۳ زن  که قبلاً بارداری نداشته اند (nulliparous) داده ها را تکمیل کردند و در تحقیق گنجانده شد، این افراد هیچ گونه فشار خون پیش از بارداری یا دیابتی که در ۸ محل بالینی درمان شده باشند، نداشتند. زنان ۲ تا ۷ سال بعد از بارداری مورد پیگیری قرار گرفتند. داده ها از اکتبر ۲۰۱۰ تا اکتبر ۲۰۱۷ جمع آوری شدند و از اگوست ۲۰۲۰ تا نوامبر ۲۰۲۱ آنالیز شدند.

اکسپوژر: غلظت NT-proBNP با استفاده از یک سنجش ایمنی الکتروکم ایلومینسنس (electro chemi luminescence) از نمونه خون سه ماهه اول اندازه گیری شد.

پیامدها و معیارهای اصلی: پیامدها و معیارها شامل اختلالات فشار خون بارداری و بروز فشار خون (فشار خون سیستولیک ۱۳۰ میلی متر جیوه یا فشار خون دیاستولیک ۸۰ میلی متر جیوه یا استفاده از داروهای ضدفشار خون) در ویزیت های پیگیری بودند.

نتایج: در کل ۴۱۰۳ خانم منطبق با معیارهای شمول بودند؛ سن میانگین (SD) 27 (5.6) سال بود. در بین این خانم ها، ۹۰۹ نفر (۲۲.۲%) پیامد بارداری مضر و ۸۱۶ (۱۹.۹%) نفر افزایش فشار خون در ویزیت پیگیری داشتند. غلظت های NT-proBNP بالاتر با خطر پایین تر اختلالات هیپرتانسیو بارداری همراه بود (نسبت های احتمالات تعدیل شده برای دو برابر شدن یا doupling معادل ۰.۸۱)، که بعد از تعدیل برای سن، نژاد و قومیت گزارش داده شده توسط خود فرد، شاخص توده بدن اوایل بارداری، سیگار کشیدن، و استفاده از آسپیرین ادامه یافت. به همین ترتیب غلظت NT-proBNP اوایل بارداری نیز با خطر پایین تر بروز هیپرتانسیون ۲ تا ۷ سال بعد از زایمان ارتباط داشت (نسبت احتمالات تعدیل شده برای هر دو برابر شدن ۰.۸۴)، یک ارتباط که بعد از کنترل موارد ابهام آور ادامه یافت شامل اختلالات فشار خون بارداری بود.

نتایچ و ارتباط: غلظت های بالاتر NT-proBNP در این مطالعه فرقه ای در اوایل بارداری با خطر پایین تر اختلالات فشار خون بارداری و فشار خون ۲ تا ۷ سال بعد از زایمان ارتباط داشت. این یافته ها نشان می دهند که فیزیولوژی طبیعی قلبی-عروقی اوایل بارداری زمانی که به وسیله غلظت NT-proBNP ارزیابی شود ممکن است بتواند یک دیدگاه بیولوژیک را نسبت به پیامد بارداری و خطر بیماری قلبی- عروقی ارائه کند.

JAMA Cardiol. January 19, 2022

نوشته های مشابه