سال 15, شماره 105, ماهنامه عرصه پزشکی

هیپوترمی در مقابل نورموترمی پس از ایست قلبی خارج از بیمارستان

Josef Dankiewicz, M.D., Ph.D., Tobias Cronberg, M.D., Ph.D., Gisela Lilja, O.T., Ph.D

مدیریت درجه حرارت هدفمند، برای بیماران پس از ایست قلبی توصیه می شود، اما شواهد پشتیبان کننده از این فرضیه، از قطعیت پایینی برخوردار است.

مواد و روش ها: در یک آزمایش با برچسب آزاد و ارزیابی بلایندینگ (کور) نتایج، ما به طور تصادفی ۱۹۰۰ بزرگسال مبتلا به کما که ایست قلبی خارج از بیمارستان با علت ناشناخته داشته اند را برای انجام هیپوترمی هدفمند در ۳۳ درجه سانتیگراد و به دنبال آن گرم کردن مجدد کنترل شده، یا نرموترمی هدفمند با درمان زود هنگام تب (دمای بدن، ۳۷.۸° درجه سانتیگراد) انتخاب کردیم. نتایج اولیه، فوت شدن در هر ۶ ماه با هر علتی را نشان داد. نتایج ثانویه شامل نتیجه عملکردی در ۶ ماه است که با مقیاس اصلاح شده Rankin ارزیابی می شود. زیر گروههای از پیش تعیین شده با توجه به جنس، سن، ریتم اولیه قلب، زمان بازگشت گردش خود به خودی و وجود یا عدم وجود شوک در هنگام پذیرش، تعریف شدند. عوارض جانبی از پیش تعیین شده شامل ذات الریه، سپسیس، خونریزی، آریتمی منجر به سازش همودینامیکی و عوارض پوستی مربوط به دستگاه مدیریت دما بود.

نتایج: در مجموع ۱۸۵۰ بیمار برای نتیجه اولیه ارزیابی شدند. در ۶ ماه، ۴۶۵ نفر از ۹۲۵ بیمار (۵۰٪) در گروه هیپوترمی درگذشتند، در حالی که در گروه نوروترمی ۴۴۶ از ۹۲۵ نفر (۴۸٪) فوت کردند. از ۱۷۴۷ بیمار که نتیجه عملکرد در آنها ارزیابی شد، ۴۸۸ نفر از ۸۸۱ نفر (۵۵ درصد) در گروه هیپوترمی دارای ناتوانی متوسط، شدید یا بدتر بودند، این عدد در گروه نرموترمی ۴۷۹ نفر از ۸۶۶ نفر بود. نتایج در زیر گروه های از پیش تعیین شده مطابقت داشت. آریتمی منجر به سازش همودینامیکی در گروه هیپوترمی نسبت به گروه نرموترمی بیشتر بود (۲۴٪ در مقابل ۱۷٪). بروز سایر عوارض جانبی تفاوت معنی داری بین دو گروه نداشت.

نتیجه گیری: در بیماران مبتلا به کما پس از ایست قلبی خارج از بیمارستان، هیپوترمی هدفمند منجر به بروز مرگ کمتر از ۶ ماه نسبت به نرموترمی هدفمند نمی شود.

N Engl J Med 2021; 384:2283-2294. June 17, 2021

نوشته های مشابه