تازه های پزشکی

بروز آدنوکارسینومای متاستاتیک مری به صورت گره های پوستی بدون درد

Mohammad Ammad Ud Din, MD. JulieAnn Warner, MD

آقایی ۵۷ ساله بدون سابقه بیماری توسط ما گزارش شد که چندین گره پوستی بدون درد و سفت و سخت داشت که طی ماه گذشته به صورت پراکنده ظاهر شده بود. در معاینات بدنی، گره های مایل به صورتی تقریباً ۲×۲ سانتی متر در ناحیه کمر، پهلو چپ، شانه راست و پستان وجود داشت که با استفاده از پمادهای موضعی برطرف نشد (شکل، A). ضایعات متعاقباً مورد نمونه برداری قرار گرفتند و یافته های هیستوپاتولوژیک با آدنوکارسینوما مطابقت داشت. رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمی نشان داد که سلولهای تومور برای آنتی ژن کارسینوآمبریونیک، آنتی ژن غشای اپیتلیال، CK5/6 و p63 مثبت هستند (آدنوکارسینومای متاستاتیک دستگاه گوارش (شکل B و C). سلول ها همچنین برای رنگ آمیزی موسین کریبرگ مثبت شدند. اسکن توموگرافی نشر پوزیترون در کل بدن انجام شد، که سطح وسیعی از جذب [۱۸F]-fluorodeoxyglucose در مری و بیماری متاستاتیک منتشر شامل اسکلت محوری، بافت زیرپوستی و کبد را نشان داد. بر اساس هیستوپاتولوژی و یافته های تصویربرداری، آدنوکارسینومای متاستاتیک مری تشخیص داده شد. قبل از اینکه شیمی درمانی شروع شود، او دچار شکستگی مفصل ران چپ ایجاد شد که نیاز به جراحی ترمیم داشت. دوره بستری شدن وی در بیمارستان به دلیل هموپتیزی گسترده که نیاز به آندوسکوپی فوری و پرتودرمانی داشت، پیچیده بود. وی با استفاده از کاربوپلاتین و پاکلیتاکسل شروع به کار کرد، که به صورت سرپایی ادامه یافت.

شکل: (A) ضایعه گره ای روی بازوی راست بیمار. هیپرکراتوز با تشکیل پوسته مرکزی را می توان ارزیابی کرد. ضایعات مشابهی در پستان راست، کمر و سمت چپ وجود داشت. (B) رنگ آمیزی هماتوکسیلین و ائوزین توده پهلو راست که نشان دهنده فراوانی سلولهای مخاطی با سیتوپلاسم واضح با هسته های خارج از مرکز است. (C) رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمیایی سلولهای تومور توده پستان را نشان داد که برای سیتوکراتین ۷ (CK7) کاملاً مثبت لکه دار می شوند و این نشان دهنده منشا دستگاه گوارش است.

بحث: کارسینومای مری تقریباً ۷٪ از کل سرطانهای دستگاه گوارش را تشکیل می دهد و معمولاً در کبد، ریه ها و مغز متاستاز می شود. ضایعات پوستی بیماری متاستاتیک معمولاً دیده نمی شود، اما می تواند به صورت آلوپسی نئوپلاستیک، بثورات پوستی، پاپول، پلاک یا گره به صورت انتشار خونی یا لنفاوی ظاهر شود. در مطالعه ای توسط Schoenlaub و همکاران. از ۲۰۰ بیمار مبتلا به متاستاز پوستی سرطان های مختلف، فقط ۲ مورد ثانویه به آدنوکارسینومای مری بود. رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمی آنتی ژن های خاصی را روی سلول های بدخیم شناسایی می کند، که به ترسیم منشا تومور اولیه کمک می کند. CK-7 و ۲۰ در متاپلازی مری رنگ آمیزی شده اند، و بنابراین واکنش شدید به CK7 در هر دو نمونه برداری، علاوه بر یافته های اسکن توموگرافی هیستوپاتولوژیک و پوزیترون، برای تشخیص در کیس ما کافی بود. جالب آن که بیمار ما سابقه بی اشتهایی، دیسفاژی یا کاهش وزن قبلی نداشته است، که منحصر به فرد است، زیرا ضایعات پوستی به ندرت قبل از تشخیص ثابت ظاهر می شوند. در بررسی دقیق، ما فقط با یک مورد آدنوکارسینومای مری مواجه شدیم که به شکل ضایعه صورت در یک بیمار بدون علامت ظاهر شده بود. از آنجا که این ضایعات می‌توانند به شکل های متنوعی بروز کنند، ممکن است به عنوان فرآیندهای پوستی خوش خیم سوءتعبیر شوند و در نهایت موجب تاخیر در تشخیص شود. در این مورد، جستجو برای بدخیمی پنهانی به دلیل وجود همزمان توده پستان راست، که برای رد سرطان به بیوپسی به موقع نیاز داشت، تسریع شد. پزشکان باید توجه داشته باشند که ضایعات پوستی ممکن است اولین نشانه بدخیمی های دستگاه گوارش باشد. یک آزمایش کامل شامل بیوپسی و غربالگری سرطان متناسب با سن به ویژه در موارد مقاوم به درمان معمولی برای تشخیص زودرس برای نتایج بهتر باید انجام شود.

AMJmed. VOLUME 134, ISSUE 5, E335-E336, MAY 01, 2021

نوشته های مشابه