Melanie Heitkamp, PhD; Monika Siegrist, PhD; Sophie Molnos, PhD
آیا ژن ها در کودکان مبتلا به چاقی با موفقیت در درمان چاقی ارتباط دارند؟
یافته ها در این مطالعه ارتباط ژنتیکی مداخله ای که شامل ۱۱۹۸ کودک مبتلا به اضافه وزن یا چاقی بودند، ۵ مورد از ۵۶ نوع چاقی تک نوکلئوتیدی از نظر آماری به طور معنی داری با تغییرات وزن بدن ارتباط داشتند، اما تنها در یک درجه جزئی.
معنی: به نظر می رسد عوامل محیطی، اجتماعی و رفتاری نقش اساسی در استراتژی های درمان چاقی در کودکان دارند.
اهمیت مطالعات مرتبط با ژنوم گسترده، مناطق ژنتیکی موثر بر خطر چاقی را در کودکان شناسایی کرده است. با این حال، اهمیت این مناطق در ارتباط با کاهش وزن از طریق مداخلات شیوه زندگی در آزمایشات مداخله ای بزرگ بررسی نشده است.
هدف ارزیابی ارتباط بین مناطق مختلف حساسیت به چاقی و تغییرات وزن بدن در کودکان در طی یک برنامه مداخله ای در سبک زندگی در بیمارستان.
طراحی، محیط و شرکت کنندگان اثرات طولانی مدت مداخله در شیوه زندگی در چاقی و تأثیر ژنتیکی در کودکان (LOGIC)، یک مطالعه کوهورت آینده نگر مداخله ای است که ۱۴۲۹ کودک مبتلا به اضافه وزن یا چاقی در یک برنامه مداخله سبک زندگی در بیمارستان در آن شرکت کردند. ژنوتیپ ۵۶ نوع تک نوکلئوتیدی چاقی معتبر (SNV) انجام شد و ارتباط بین SNV ها و کاهش وزن بدن در طول مداخله با استفاده از مدل های اثرات مخلوط خطی برای هر SNV ارزیابی شد. مطالعه LOGIC از ۶ ژانویه ۲۰۰۶ تا ۱۹ اکتبر ۲۰۱۳ انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها از ۱۵ ژوئیه ۲۰۱۵، تا ۶ نوامبر ۲۰۱۶ انجام شد.
مواجهه یک برنامه مداخله استاندارد در سبک زندگی ۴ تا ۶ هفته در بیمارستان (فعالیت بدنی روزانه، رژیم غذایی با کالری محدود و رفتار درمانی).
نتایج و اقدامات اصلی ارتباط بین ۵۶ SNV مربوط به چاقی و تغییرات وزن بدن و شاخص توده بدن است.
نتایج از ۱۴۲۹ نفر که در مطالعه LOGIC ثبت نام کردند، ۱۱۹۸ نفر ژنوتیپ شان مشخص شد. کاهش میانگین (SD) در وزن بدن ۸.۷- (۳.۶) کیلوگرم مشاهده شد، و شاخص توده بدن (محاسبه شده بر حسب کیلوگرم تقسیم بر قد در متر مربع) ۳.۳- (۱.۱) کاهش یافت. پنج مورد از ۵۶ SNV چاقی از نظر آماری به طور معنی داری با کاهش وزن بدن یا شاخص توده بدن ارتباط داشتند. در مقایسه با شرکت کنندگان هموزیگوت بدون آلل خطر، حامل های هموزیگوت rs7164727 (LOC100287559: 0.42 kg) و rs12940622 (RPTOR: 0.35 kg) آلل های خطر کاهش وزن کمتری دارند، در حالی که حامل های rs13201877 (IFNGR1: 0.65 kg)، آلل های خطرناک rs10733682 (LMX1B: 0.45 kg) و rs2836754 (ETS2: 0.56 kg) با کاهش بیشتر وزن بدن بعد از تنظیم سن و جنس همراه هستند.
نتیجه گیری و ارتباط به نظر می رسد ژن ها، نقش جزئی در کاهش وزن به واسطه سبک زندگی در کودکان دارای اضافه وزن یا چاقی دارند. یافته ها نشان می دهد که عوامل محیطی، اجتماعی و رفتاری از اهمیت بیشتری در استراتژی های درمان چاقی برخوردار هستند.
JAMA Pediatr. December 14, 2020