تازه های پزشکی

مقایسه درمان آنتی بیوتیکی سرپایی کوتاه مدت با استاندارد برای پنومونی اکتسابی از جامعه در کودکان

Derek J. Williams, MD, MPH; C. Buddy Creech, MD, MPH; Emmanuel B. Walter, MD, MPH

آیا استراتژی ۵ روزه آنتی بیوتیک ها نسبت به استراتژی ۱۰ روزه برای درمان پنومونی غیر شدید در کودکان خردسال که پاسخ بالینی اولیه را نشان می دهد، برتری دارد؟

یافته‌ها در این کارآزمایی بالینی تصادفی‌شده بر روی ۳۸۰ کودک مبتلا به پنومونی اکتسابی از جامعه، یک استراتژی ۵ روزه منجر به پاسخ درمانی مشابه با روزهای آنتی‌بیوتیک کمتر در مقایسه با استراتژی ۱۰ روزه شد. برای نتیجه مرکب اولیه، استراتژی ۵ روزه با احتمال ۶۹٪، با احتمال نتیجه مطلوب تر و فراوانی بسیار کمتری از ژن های مقاومت آنتی بیوتیکی همراه بود.

معنی در میان کودکان خردسالی که به درمان اولیه پاسخ دادند، استراتژی آنتی بیوتیکی ۵ روزه بر استراتژی ۱۰ روزه برای درمان پنومونی غیر شدید، برتری داشت.

اهمیت پنومونی اکتسابی از جامعه در دوران کودکی (CAP) معمولاً با ۱۰ روز آنتی بیوتیک درمان می شود. دوره های کوتاه تر ممکن است همراه با عوارض جانبی کمتر و کاهش پتانسیل مقاومت آنتی بیوتیکی، اثر داشته باشد.

هدف مقایسه استراتژی درمان آنتی بیوتیکی کوتاه مدت (۵ روزه) در مقابل استاندارد (۱۰ روزه) برای CAP در کودکان خردسال.

طراحی، محیط و شرکت کنندگان کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور کنترل شده با دارونما در کلینیک سرپایی، مراقبت های فوری یا اورژانس در ۸ شهر ایالات متحده. از ۲ دسامبر ۲۰۱۶ تا ۱۶ دسامبر ۲۰۱۹ در مجموع ۳۸۰ کودک سالم ۶ تا ۷۱ ماهه با CAP غیر شدید که بهبود بالینی اولیه داشتند، ثبت نام شدند. داده ها از ژانویه تا سپتامبر ۲۰۲۰ تجزیه و تحلیل شدند.

مداخله در روز ۶ درمان با تجویز اولیه، شرکت‌کنندگان به‌طور تصادفی (با نسبت) ۱:۱ برای دریافت ۵ روز دارونمای مشابه یا ۵ روز دیگر از همان آنتی‌بیوتیک استفاده کردند.

پیامدها و معیارهای اصلی نقطه پایانی اولیه، پاسخ پایان درمان بود که برای مدت زمان خطر آنتی بیوتیک (RADAR) تنظیم شده بود، یک نقطه پایانی ترکیبی که پاسخ بالینی کودک، رفع علائم و عوارض جانبی مرتبط با آنتی بیوتیک را در یک مرتبه مطلوبیت رتبه بندی نتیجه (DOOR)، رتبه بندی می کند. در هر رتبه DOOR، شرکت‌کنندگان بر اساس تعداد روزهای آنتی‌بیوتیک رتبه‌بندی شدند، با این فرض که مدت زمان کوتاه‌تر آنتی‌بیوتیک، مطلوب‌تر بود. با استفاده از RADAR، احتمال یک نتیجه مطلوب تر برای استراتژی دوره کوتاه در مقابل استاندارد برآورد شد. در زیر مجموعه ای از کودکان، سواب گلو بین روزهای مطالعه ۱۹ و ۲۵ برای تعیین کمیت ژن های مقاومت آنتی بیوتیکی در فلور اوروفارنکس جمع آوری شد.

نتایج در مجموع ۳۸۰ کودک (۱۸۹ مورد، تصادفی شده به دوره کوتاه مدت و ۱۹۱ مورد، تصادفی شده به دوره استاندارد) جامعه مورد مطالعه را تشکیل می دهند. میانگین سنی (SD) 35.7 (17.2) ماه بود و ۱۹۴ شرکت کننده (۵۱%) مرد بودند. از این کودکان، ۸ نفر آسیایی، ۹۹ نفر سیاهپوست یا آفریقایی آمریکایی، ۲۳۴ نفر سفیدپوست، ۳۲ نفر چند نژادی و ۷ نفر از نژاد ناشناخته یا گزارش نشده بودند. ۳۳ اسپانیایی یا لاتین تبار، ۳۴۴ اسپانیایی یا لاتین تبار نبودند، و ۳ نفر از قومیت ناشناخته یا گزارش نشده بودند. هیچ تفاوتی بین استراتژی ها در DOOR یا اجزای جداگانه آن وجود نداشت. کمتر از ۱۰ درصد از کودکان در هر دو استراتژی، پاسخ بالینی ناکافی داشتند. استراتژی دوره کوتاه در مقایسه با استراتژی دوره استاندارد، ۶۹ درصد احتمال نتیجه مطلوب‌تر RADAR را داشت. در مجموع ۱۷۱ کودک در آنالیز مقاومتی وارد شدند. میانگین (محدوده) تعداد ژن های مقاومت آنتی بیوتیکی در هر سلول پروکاریوتی (RGPC) در استراتژی دوره کوتاه در مقایسه با استراتژی دوره استاندارد برای کل RGPC (1.17 در مقابل ۱.۳۳) و β-لاکتاماز RGPC (0.55 در مقابل ۰.۶۰) به طور قابل توجهی کمتر بود.

نتیجه‌گیری و ارتباط در این مطالعه، در بین کودکانی که به درمان اولیه برای CAP سرپایی پاسخ می‌دهند، استراتژی آنتی‌بیوتیکی ۵ روزه بر استراتژی ۱۰ روزه برتری داشت. رویکرد کوتاه شده منجر به پاسخ بالینی مشابه و اثرات جانبی مرتبط با آنتی بیوتیک شد، در حالی که مواجهه با آنتی بیوتیک و مقاومت را کاهش داد.

JAMA Pediatr. January 18, 2022

نوشته های مشابه