سال 16, شماره 110, ماهنامه عرصه پزشکی

مقایسه اکسیژن درمانی با جریان بالا در برابر اکسیژن درمانی معمولی در کووید-۱۹ شدید

Gustavo A. Ospina-Tascón, MD; Luis Eduardo Calderón-Tapia, MD

آیا استفاده از اکسیژن درمانی با جریان بالا از طریق کانولای بینی، در مقایسه با اکسیژن درمانی معمولی، نیاز به اینتوباسیون و زمان بهبود بالینی را در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ شدید کاهش می دهد؟

یافته‌ها در این کارآزمایی بالینی تصادفی‌شده که شامل ۲۲۰ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ شدید بود، میزان اینتوباسیون و تهویه مکانیکی برای افرادی که تحت درمان با اکسیژن درمانی با جریان بالا از طریق کانولای بینی در مقابل اکسیژن درمانی معمولی قرار گرفتند، به ترتیب ۳۴.۳ درصد در مقابل ۵۱.۰ درصد بود. میانگین زمان بهبودی بالینی ۱۱ روز در مقابل ۱۴ روز بود. هر دو مقایسه از نظر آماری، معنی دار بودند.

معنی در میان بیماران مبتلا به کووید-۱۹ شدید، درمان با اکسیژن درمانی با جریان بالا در مقایسه با اکسیژن درمانی معمولی، احتمال تهویه مکانیکی تهاجمی و زمان بهبودی بالینی را کاهش داد.

اهمیت اثر اکسیژن درمانی با جریان بالا در مقایسه با اکسیژن درمانی معمولی در شرایط کووید-۱۹ شدید ثابت نشده است.

هدف تعیین تأثیر اکسیژن درمانی با جریان بالا از طریق کانولای بینی در مقایسه با اکسیژن درمانی معمولی بر اساس نیاز به اینتوباسیون داخل تراشه و بهبود بالینی در کووید-۱۹ شدید.

طراحی، محیط و مشارکت‌کنندگان کارآزمایی بالینی تصادفی‌سازی شده با برچسب باز که در بخش‌های اورژانس و مراقبت‌های ویژه در ۳ بیمارستان در کلمبیا انجام شد. در مجموع ۲۲۰ بزرگسال مبتلا به دیسترس تنفسی و نسبت فشار جزئی اکسیژن شریانی به کسری از اکسیژن دمی کمتر از ۲۰۰ به دلیل کووید-۱۹ از آگوست ۲۰۲۰ تا ژانویه ۲۰۲۱ با آخرین پیگیری در ۱۰ فوریه ۲۰۲۱ به صورت تصادفی، تعیین شدند. .

مداخلات بیماران به طور تصادفی برای دریافت اکسیژن با جریان بالا از طریق یک کانول بینی (۱۰۹n=) یا اکسیژن درمانی معمولی (۱۱۱ n=) تقسیم شدند.

پیامدها و معیارهای اصلی پیامدهای مشترک اولیه نیاز به اینتوباسیون و زمان برای بهبودی بالینی تا روز ۲۸ بود که توسط یک مقیاس ترتیبی ۷ طبقه ای (محدوده ۱-۷، با نمرات بالاتر نشان دهنده وضعیت بدتر) ارزیابی شد. اثرات درمان با یک مدل خطرات متناسب کاکس که برای شدت هیپوکسمی، سن، و بیماری‌های همراه تنظیم شده است، محاسبه شد.

نتایج در بین ۲۲۰ بیمار تصادفی، ۱۹۹ بیمار در تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. اینتوباسیون در ۳۴ (۳۴.۳٪) تصادفی به اکسیژن درمانی با جریان بالا و در ۵۱ (۵۱.۰٪) تصادفی به اکسیژن درمانی معمولی (۰.۶۲) رخ داد. میانگین زمان بهبودی بالینی در ۲۸ روز، ۱۱ روز (IQR، ۹-۱۴) در بیمارانی بود که به طور تصادفی تحت درمان با اکسیژن با جریان بالا در مقابل ۱۴ روز (IQR، ۱۱-۱۹) روز در بیمارانی که تصادفی‌سازی شده بودند، با اکسیژن درمانی معمولی (۱.۳۹). قرار گرفتند؛ پنومونی باکتریایی مشکوک در ۱۳ بیمار (۱۳.۱٪) که به طور تصادفی با اکسیژن پر جریان و در ۱۷ (۱۷.۰٪) از بیمارانی که به طور تصادفی با اکسیژن درمانی معمولی تصادفی شده بودند، رخ داد، در حالی که باکتریمی به ترتیب در ۷ (۷.۱٪) در مقابل ۱۱ (۱۱.۰٪) تشخیص داده شد. .

نتیجه‌گیری و ارتباط در میان بیماران مبتلا به کووید-۱۹ شدید، استفاده از اکسیژن با جریان بالا از طریق کانولای بینی به طور قابل‌توجهی نیاز به پشتیبانی تهویه مکانیکی و زمان بهبودی بالینی را در مقایسه با اکسیژن درمانی با جریان کم معمولی کاهش داد.

JAMA. 2021;326(21):2161-2171. December 7, 2021

نوشته های مشابه